Klarendalseweg 523 6822GZ Arnhem NL
Primos del Norte, flamenco trio 960
Primos del Norte, flamenco trio 966
Primos del Norte, flamenco trio 961
Primos del Norte, flamenco trio 962
Primos del Norte, flamenco trio 963
Primos del Norte, flamenco trio 964
Primos del Norte, flamenco trio 965

Primos del Norte

flamenco trio

Primos del Norte (voorheen Cascada) is een Spaanse flamenco-groep opgericht in het jaar 2000. Dit talentvolle trio met spaans bloed brengt de authentieke wereldmuziek flamenco op gitaar, percussie en een zang. De muziek houdt het midden tussen moderne en traditionele flamenco.

zang gitaar percussie

Dit qua leeftijd betrekkelijk jonge trio doet 't uiterst vakkundig, integer en erg mooi, waarbij naast het typerende gitaarwerk zeker de zangeres Erminia Fernandez Cordoba opvalt door haar gepassioneerde beheersing van de authentiek spaanse klanken. De groep bestaat verder uit Arturo Ramón (gitaar) en Udo Demandt (percussie).

repertoire

Het repertoire bestaat uit eigen composities en arrangementen van bestaande muziek. In het jaar 2001 maakte ze een maxi-single cd (Cascada) en werkte ze mee aan een cd van Johan Frauenfelder (Tonos Negros). Ze hebben in de afgelopen jaren in diverse regionale en nationale radio- en tv-programma's opgetreden.

K3 architectuur
Primos del Norte was geweldig! Klasse musici en grote inzet.

Met vriendelijke groet, K3 architectuur en planning b.v. BNA
Wouter
Het was geweldig. Vriendelijke musici, heel prettig inspelend op het kleine publiek, prima introducties op de gespeelde nummers, alles volgens de afspraken, en bovenal: fantastische muziek! Ze hadden zelfs hun CD als kadootje voor me meegenomen. Ik ben helemaal content. Mijn publiek was ook heel erg enthousiast en heeft genoten van dit verrassingsconcert, bijgaand een fotootje. Misschien wil je die, vergezeld opnieuw van mijn grote dank en waardering, ook doorgeleiden naar Primos del Norte? Ik heb helaas geen rechtstreekse contactgegevens van hen. Dank dus, ik zal Primos del Norte niet nalaten aan te bevelen voor dit soort gelegenheden. (Wie weet als ik 60 word..........)

Groet, Wouter
Jan & Floor
Wij hebben echt ongelofelijk genoten, en niet alleen wij, maar zeker ook onze gasten. Heel langzaam en heel subtiel hebben ze een enorme grote bijdrage geleverd van onze dag. Ik ken persoonlijk helemaal niet zoveel spaanse muziek, maar waardeer het ontzettend.

En als ze dan dat ene nummer spelen dat ik wel echt ken (naci en alamo) op een moment dat die herinneringen aan dat nummer door mijn schoonzus op verschillende manieren in beeld zijn gebracht, gaan alle registers open. Een enorme ontlading waarbij de band dacht het verkeerde nummer te spelen. maar het was zo ongelofelijk RAAK. Wij wisten niet dat ze dit nummer kenden en op zo'n geweldige manier konden spelen/zingen.

We hebben Primos del Norte gekozen vanwege het stemgeluid uit dat nummer. Prachtig. En tot besluit een Haagse Flamengo als meezinger. Wellicht niet helemaal zo bedoeld, maar het werd prachtig opgepikt door de daggasten.Dat nummer blijft in je hoofd (jêh bent ut vôh méh) en zal voor ons de zomer kleuren. Graag wil ik dat je dit aan hen overdraagt.

Met vriendelijke groet,

Jan & Floor
Rick
Ik heb de leden van Primos del Norte alleen voor het optreden gesproken (aardige mensen) en helaas na de tijd niet meer! Het was - wat ik zag en om me heen hoorde - weer erg geslaagd. Ook mazzel gehad met het weer en alle terrassen zaten vol en men stond echt om de podia heen gepakt! Dus op naar volgend jaar en dan kom ik vast wel weer bij je uit!

Groet'n, Rick
Teaching Hospital OLVG
De leden van Primos del Norte hebben erg mooi gezongen en gespeeld tijdens het symposium. Ben echt dik tevreden en heb ook veel positieve geluiden gehoord over de muziek. Dank voor jouw bemiddeling en wie weet tot een volgend symposium!

Vriendelijke groet,
Ursula Tibon
Teaching Hospital OLVG