Klarendalseweg 523 6822GZ Arnhem NL
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 3566
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 5013
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 2900
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 2896
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 2898
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 3466
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 2899
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 4751
Andrews Darlings, Andrew Sisters Trio 4752

Andrews Darlings


Andrew Sisters Trio

Dit trio is per april 2024 weer te reserveren! 

We hebben inmiddels een gloednieuwe bezetting maar het instuderen kost nog even wat tijd. zie ook www.jennysdarlings.nl


gouden keeltjes

Andrews Darlings bestaat uit drie zangeressen die zichzelf begeleiden. Een big band hebben deze drie dames niet maar met hun gouden keeltjes, contrabas, drum en gitaar swingen zij de pan uit. 

Geïnspireerd door The Andrew Sisters en de rond 1983 bekend geworden Stars On 45 Star Sisters vertolkt Andrews Darlings op nostalgische wijze de muziek uit de 40'er en 50'er jaren. Herkenbare swingmuziek waaronder veel liedjes uit de oorlogs- en bevrijdingstijd. 

Laat je meenemen "on a sentimental journey" en geniet "under the apple tree" van een heerlijke "rum and coca cola" en vele andere hits van The Andrew Sisters, zie de playlist.

muzikale blikvanger

De speelduur van Andrews Darlings is 2 x 40 min versterkt of onversterkt. Andrews Darlings bieden dus geen avondvullend programma maar zijn wel een muzikale blikvanger met de nodige interactie die uw gasten terugvoert naar tijden van weleer en waar zij nog lang van zullen nagenieten! De dames van Andrews Darlings beschikken naast hun uniform ook over feestelijke jurken en andere outfits.

over andrew sisters

In de tijd dat teenagers dansten op de Jitterbug, waren de Andrew Sisters de populairste meidengroep ter wereld. Naast het zingen en performen tijdens liveshows, radioprogramma’s en speelfilms werden de drie zusters onsterfelijk vanwege hun optredens voor Amerikaanse soldaten gedurende de Tweede Wereldoorlog. Onvergetelijke ballads en swingnummers die nu nog steeds tot de verbeelding spreken voerden jarenlang de hitlisten aan.

De zussen begonnen hun zangcarrière als imitators van de Boswell Sisters. Na verschillende tournees werden ze in 1937 ontdekt. Hun muziek werd tijdens de Tweede Wereldoorlog veel voor de troepen gespeeld, en de zussen verschenen in vele films die ter motivatie van de soldaten werden gemaakt. In deze periode namen ze veel liedjes op met Bing Crosby. Hun populariteit was dusdanig groot dat voor de Duitse troepen bootlegs waren gemaakt.

Na een korte pauze na de oorlog begonnen de zussen opnieuw en toerden veel door de Verenigde Staten en Europa. In september 1966 traden ze voor het laatst op in The Dean Martin Show. Laverne, die kanker had, overleed spoedig daarna. De twee overgebleven zussen hebben nog een cover van "Boogie Woogie Bugle Boy" met Bette Midler opgenomen. In Nederland zijn ze gecoverd door The Star Sisters in het Stars On 45-project.

referenties

75 jaar vrijheid - Omroep Gelderland
65 jaar bevrijding
Airborne at the bridge
Airborne Oosterbeek
Airborne Museum
Bevrijdingsdag
Bevrijdingsvuur
Bevrijdingsfestival
De propagandaoorlog
Freedom Memorial Tour 2010
Hell on Wheels Belgium
Johan Willem Frisokazerne
Kermismaandagcomité Gits 
Koninklijke Landmacht
Liedjes uit oorlogs en bevrijdingstijd
Landelijke Archievendag
Liberty Loop Geldrop
Ministerie van Defensie
Midnight Walk Assen
Oranje comité
Oorlog en Vrede
Slag om Arnhem
Slag om Nijmegen
Slag om de Schelde
Slag om de Grebbeberg
Stichting Renkum Leeft
VZW Gezoarse Feesten
Vereniging oude legervoertuigen
Voorne in Stelling 2014

uitleg knoppen

   play video
   stop video
    biografie
   repertoire
   reviews
     kosten

www.andrewsdarlings.nl

Expositie '75 jaar vrijheid en Slag om de Schelde
Vrijdag 4 oktober hebben we een heel leuk optreden van de Andrew Darlings gehad bij de opening van onze expositie '75 jaar vrijheid en Slag om de Schelde' in het Stadskantoor van Goes. Bedankt Andrew Darlings en Muziekburo!

Dank voor de prettige samenwerking, vriendelijke groet,

Willy van Meegen
Gemeente Goes
Vanessa van Deurzen
Het optreden was ontzettend leuk we hebben genoten! Het was een mooie en vooral erg warme dag! Helaas was het weer erg onzeker en zorgde dit voor wat paniek aan onze kant toen het begon te regenen, maar de dames hebben dit super opgelost en zijn akoestisch verder gegaan! Helemaal top! Er staan filmpjes op youtube onder de naam voorne in stelling en zodra ik de foto's binnen heb zal ik er een aantal aan je doorsturen.

vriendelijke groeten,

Vanessa van Deurzen
Museumcoördinator
Saleza-TWECS
BuitenBlik festival Zevenaar
Het optreden tijdens het BuitenBlik festival was heel mooi! De mensen die zijn geweest (toch overwegend wat ouderen) hebben genoten met hoofdletters. Erg leuke vrouwen ook. Hartelijk en enthousiast. Dank je wel voor de bemiddeling en wellicht tot een volgende boeking.

Groet, Jacqueline.
BuitenBlik festival Zevenaar
Pauline Veltman
Het was een hele leuke avond! De meiden/dames Andrews Darlings zijn fantastisch en deden ook spontaan mee aan de lindy hop dansworkshop tussen de sets. De DJ heeft daarom niet meer gedraaid We gaan de dames zeker nog een keer terugvragen want ze zijn nogmaals super en zeer muzikaal en ze verdienen een groter publiek. Ik geloof en hoop dat zij ook een leuke avond hebben gehad.

Hartelijke groet Pauline Veltman
Alice Hesdahl
Het optreden was geweldig!! Iedereen – van 25 tot 65 jaar- vond het fantastisch! Wat zijn het leuke meiden en toen ze eenmaal op stoom waren en tussen de gasten in gingen staan hebben we in een deuk gelegen! Ze hebben echt een FEEST van onze avond gemaakt !Bedankt , ook de Darlings heel erg bedankt!

Grt Alice Hesdahl
Wilma
Het district Brabant (afdelingen Het Maasland Oss, Uden, Veghel en Cuijk) had een prachtig cadeau voor onze gasten deze avond. Andrews darlings die wij warm hadden aanbevolen omdat zij onze nieuwjaarsborrel zo goed hadden verzorgd. Hun muziek klonk bij allen zo bekend in de oren dat iedereen heerlijk zat mee te neuriën op hun muziek en er werd ook gedanst. Iedereen genoot. Waar doen we het voor? Daar doen we het voor!

Groet, Wilma
Saxion, gemeente Deventer
Het was top. Wat spelen en zingen de 'Darlings' geweldig. Zeer muzikaal, loepzuiver, aardige mensen. Kortom: SAB was ontzettend blij met hun komst en de wijze waarop ze de rode draad door onze Archievendag hebben gevormd. Ik hoop dat ze weer veilig thuis zijn gekomen na een lange (vermoeiende) dag. Doe ze de hartelijke groeten! Jij ook bedankt voor de prettige samenwerking. Wie weet ontmoeten we elkaar nog eens digitaal in de toekomst wanneer wij weer muziek nodig hebben.

Met vriendelijke groet, Anne Hurenkamp
PR & Voorlichting Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Saxion, gemeente Deventer
Appleblossom time
Bei mir bist du schön
Boogie Woogie bugle boy
Chattanooga Choo Choo
Coming in on a wing and a prayer
Cruising sown the river
Don't fence me in
Don't sit under the appletree
Happy days are here again
How lucky you are
In the mood
Kalamazoo
Lily Marlene
Making Whoopie
Meneer Dinges
Mr. Sandman
Near you
Rum and Coca Cola
Say si si
Shoo shoo baby
Sentimental Journey
Sister
South Amarican way
Strip Polka
Tulip time
Tuxedo Junction
Winter wonderland
Wanneer het geluid door de organisatie wordt verzorgt hebben Andrews Darlings het volgende nodig ...

7 xlr kanalen op de mixer / 7 x xlr-kabel
3 x zangmicrofoon op hengel stand
2 x monitor met eigen groep

Andrews Darlings nemen zelf mee ...

Backline voor de contrabas
Backline voor de gitaar
Microfoon voor drums
Microfoon voor saxofoon
Microfoon voor gitaarversterker
Basversterker doorlussen naar mixer