Klarendalseweg 523 6822GZ Arnhem NL
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4726
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4725
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4698
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4700
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4721
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4723
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4900
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4683
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4680
Vera and Friends, allround mobiele coverband 4708

Vera and Friends


allround mobiele coverband

Op zoek naar een echt leuke coverband zonder stekkers? Vera & Friends speelt centraal versterkt en mobiel met gebruik van een batterij versterker met ingebouwde zender/ontvangers. Ideaal voor kleinere feesten of optredens in meerdere zalen, terrassen en tuinen. 

breed inzetbaar in diverse bezettingen

Vera & Friends bestaat sinds 2007 en kennen elkaar van het conservatorium te Arnhem. Ze zijn spontaan en breed inzetbaar in diverse bezettingen. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, bruiloft, receptie of diner dansant, een optreden van Vera & Friends geeft altijd sfeer en gezelligheid. Stijlvolle muziek met de juiste toon van jazz tot hedendaagse pop en dance. 
 
Vera is een zangeres die geen noot mist en als front -vrouwe een uitstekend contact heeft met de gasten. De ritmesectie en melodielijnen vormen een geweldige basis, waar de zang van Vera bovenuit steekt en waar de (optionele) saxofoniste van zeer toegevoegde waarde is.
 
Ieder bandlid is even initiatiefrijk waardoor de muziek steeds weer avontuurlijk is. Dat hoor je en dat zie je. Muzikale gezelligheid met virtuoze leadvocals, staande percussie (cajon voor groovy beats), gitaar en/of piano en distorted Fender Rhodes-sounds, groovende contrabas en mooie mannenkoortjes zorgen voor een uniek eigentijds geluid en een fantastische sfeer.

gevarieerd repertoire

Iedere gelegenheid is anders en Vera & Friends speelt daar met groot gemak op in. De muziek is opbouwend, het repertoire is gevarieerd: zwoele bossanova's, romantische ballades tot swingende dance-classics en bekende hits van toen en nu. Heel herkenbaar maar dan net even anders.

mobiel inzetbaar

De band speelt over het algemeen versterkt met een goede geluidset maar kan (in de kwartet bezetting) ook mobiel optreden met gebruik van een mobiele versterker met zenders

mogelijkheden

trio - zang, piano of gitaar, contrabas of sax
kwartet - zang, piano of gitaar, contrabas, percussie
kwintet - zang, piano of gitaar, contrabas, percussie, sax

uitleg knoppen

   play video
   stop video
    biografie
   repertoire
   reviews
     kosten

www.vera-and-friends.nl

Bruiloft Daphne en Davy
Dag Thijs,

Vera and Friends hebben gespeeld op ons bruiloftsfeest, het was geweldig! Het feest bestond uit ongeveer 110 personen in een zaal waar maximaal 150 personen in kunnen. Een perfect setting voor deze band. Vera is een fantastische zangeres met een geweldige stem en bereik. Ze werd tijdens ons feest begeleid door de voltallige band, incl de saxofoonsoliste. De band maakt er een echt feestje van. Ze “jammen” er rustig op los en kunnen alle muzieksoorten aan die passen bij het feest. Onze gasten waren ook zeer enthousiast na afloop.

Daphne en Davy
Frank en Germa 25 jaar getrouwd
Hallo Thijs,

Dank voor de prima muziek verzorging. Lekker vlotte dansbare muziek, op het juiste volume en heerlijke mix van herkenbare songs uit het verleden en heden. Vera & Friends hebben er weer een paar vrienden bij gekregen hoor! Top!

We vonden het ook echt heel geslaagd. Vrienden van ons uit Nijmegen overwegen jullie ook voor hun feest (augustus) uit te nodigen. Dus dat zegt genoeg ;-)

Groet en wellicht tot ziens,
Frank de Nijs
Caroline Janssen
Wij bedanken Vera and friends voor de mooie muzikale opluistering van ons bruiloftsfeest, zowel tijdens de ceremonie als daarna tijdens de borrel. Het was heerlijk relaxed!

Gr Caroline Janssen
Harry en Mary Zwart
Vera & Friends. Zaterdag 27 augustus 2016 zijn Mary en ik (twee jonge vijftigers) getrouwd bij Huize Rustoord in Esbeek en hadden voor het avondprogramma Vera & Friends, uitgebreid met saxofoniste, gevraagd voor het muzikale gedeelte. Huize Rustoord is een chique locatie waar men perfectie weet te combineren met Brabantse gemoedelijkheid en het 's avonds geserveerde walking dinner moest omspeeld worden met niet te harde muziek, zodat de gaande gesprekken niet gestoord zouden worden. Een zoektochtje op internet bracht mij bij Vera & Friends en de eerste contacten gaven direct de gemoedelijke sfeer waar ik zo naar op zoek was.

Tijdens de avond bleek al snel dat we op het juiste paard gewed hadden. Een nummer als the girl from Ipanema (rond de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro wel 1000 keer gehoord) heb ik nog nooit zo sexy horen spelen. De (niet te harde) toon was meteen gezet en de jazzy, funky rustige ballads als fly me to the moon hebben de eerste bordjes van het walking dinner naar ieders volle tevredenheid begeleid.

Toen in de loop van de avond er behoefte kwam aan wat meer dansmuziek, voelde de band dat uitstekend aan, of misschien initieerden ze dat moment wel en is er de laatste anderhalf uur van het feest nog uitvoerig gedanst. Vera is een zangeres die geen noot mist en als front -vrouwe een uitstekend contact heeft met de gasten. De ritmesectie en melodielijnen vormen een geweldige basis, waar de zang van Vera bovenuit steekt en waar de saxofoniste van zeer toegevoegde waarde is.

Wie heeft er geen hekel aan die bruiloftsfeesten waar de muziek zo hard staat dat elk gesprek onmogelijk is, nou die mensen zouden eens moeten nadenken over het inhuren van een kwintet Vera & Friends, omdat deze een sfeer weten neer te zetten die perfect is. Al onze gasten hebben de band fantastisch gevonden en het is onbegrijpelijk dat Vera & Friends niet vaker worden geboekt.
Dirk & Peggy
Beste 'Vera and Vera and friends'-muzikanten, wij willen jullie langs deze weg alsnog bedanken voor het prachtige optreden van zaterdagavond tijdens ons huwelijksfeest! Ik kan me niet goed meer herinneren of wij elkaar elkaar na het optreden nog gesproken hebben, ja of neen. Het ging allemaal zo snel en raar maar waar, er zijn momenten die ik me zondags niet meer kon herinneren...en nee.. ik had niet te veel gedronken :-)))

Mijn verontschuldigingen als ik geen afscheid heb genomen die avond...! Mijn vader heeft jullie alleszins nog komen bedanken voor de prachtige muziek die jullie gebracht hebben tijdens het diner! Hij heeft er enorm van genoten en was volledig weg van jullie muziek! De akoustic in de zaal was misschien niet echt optimaal, maar de kwaliteit van jullie muziek des te meer!!!

Wij en nog vele anderen, hebben er alleszins van genoten en uit de reacties van andere mensen blijkt ook dat jullie enorm gewaardeerd werden. Het was inderdaad een heel andere stijl dan het eerste groepje, maar ook voor jullie een dikke proficiat gewenst ! Wij zullen jullie zeker niet vergeten ! Als we in de toekomst nog een privé- of bedrijfsfeest organiseren, dan gaan we jullie zeker terug contacteren ! En Clemens ... Vera had inderdaad een prachtige stem !!! Hartelijk dank... ... voor het opluisteren van het diner met prachtige muziek! ... aan al de muzikanten ! ... voor het welslagen van ons feest, waar ook jullie een groot deel hebben aan toegedragen! ... voor ALLES! Thank you for the ' LOVELY' music ! With LOVE!

Dirk & Peggy
YeeMi Wong
Onze trouwdag was geweldig en we hebben ontzettend geluk gehad met het weer. Vera heeft super goed gezongen, zij en de band speelde echt fantastisch. Later op de avond gingen we naar binnen om te dansen, het was een geweldig feest. Vera & Friens is echt een absolute aanrader.

Met vriendelijke groet, YeeMi Wong
Lucy
Beste Thijs, Wij zijn zeer tevreden over hoe alles gelopen is met betrekking tot de band! Het was een mooie aanvulling op onze avond.

Met vriendelijke groet, Lucy
Marlies & Marc
Hallo Thijs! Bedankt voor de makkelijke communicatie vooraf, de adviezen die je hebt gegeven en natuurlijk voor het maken van de muziek!! Over Vera 'und' Friends ;-) Vooraf waren wij zijn zo ontzettend blij dat wij jullie via Muziekburo hebben gevonden en dat jullie konden spelen op ons feest .... Maar als de verwachtingen dermate hooggespannen zijn, kan het soms tegen vallen .....

Gelukkig hebben we hier te maken met echte vaklieden en hebben jullie alles overtroffen! En je stem Vera.... wat een talent!!!

Jullie band bracht een prachtige sfeer met zich mee en daardoor hebben onze gasten en wij buitengewoon genoten op ons bruiloftsfeest. Wij zijn nog steeds zeer content dat we jullie hebben gevonden en dat jullie voor ons konden spelen - echt een droom!

Vera and Friends, een echte aanrader!!!

Liebe Grüss, Marlies und Marc
Arina en Jaap
Bij deze wil ik jullie nogmaals danken voor jullie bijdrage aan een super feest avond! Mooie opbouw met een rustig begin om vervolgens toe te werken naar een climax met iedereen op de dansvloer. De vele bedankjes die wij krijgen hebben het zonder uitzondering over een "top band" ! Onze vrienden en wij zelf niet in het minst hebben een onvergetelijke avond gehad. Wij zijn nog volop aan het nagenieten!

Hartelijke groet mede namens Arina, Jaap
Monique
Het was een erg geslaagde borrel waarbij zelfs tijdens de laatste set de voetjes nog van de vloer zijn gegaan. Mijn vader heeft zich tijdens zijn 65ste verjaardag enorm vermaakt.

Dank voor de organisatie en de leuke samenwerking, groeten Monique
Wim en Dini
Beste Thijs, Vera en friends. Dat was genieten op ons huwelijksfeest! Jullie muziek paste goed bij ons en verleidde iedereen om op de dansvloer te komen. Vera heeft een prachtige stem en als band vinden we jullie top! Onze gasten waren ook erg enthousiast over de muziek en bij een volgend feestje schromen we niet om jullie weer uit te nodigen.

Bedankt!!

Groetjes Wim en Dini
Bob en Annemarie
Het was helemaal top! Het was bijna jammer van het mooie weer, want bijna alle mensen stonden buiten. Maar toch heeft iedereen erg van jullie genoten. Geweldige stem en leuk repertoire en gezellige sfeer. Nog hartelijk bedankt!

Groetjes Bob en Annemarie
Chris en Anita
We hebben afgelopen zaterdag een geweldig feest gehad. De band heeft daar een niet geringe bijdrage aan geleverd. Rustig beginnen en ontzettend swingend eindigen. De band had er plezier in en de gasten ook, gezien de bezetting van de dansvloer. Alles perfect geregeld en we vonden het heel attent dat je de dag voor het feest nog even belde met de melding dat de band er klaar voor was.

Groeten, Chris en Anita
Joop en Vree Elias
Wij hebben een geweldig feest gehad, was echt geslaagd! Ook over de samenwerking van jullie met de theatergroep ben ik bijzonder over te spreken, natuurlijk waren er ook enkele gasten die van Nederlandstalig muziek houden en daarom vroegen, hopelijk hebben jullie je daar niet al te veel aan gestoord. Jullie maken echt mooie muziek en wij vonden het zeer professioneel, we zijn dus zeer tevreden.

Groetjes van Joop en Vree Elias
Christa en Govert
Dag Thijs, Net terug van vakantie, daarom een late reactie! Wij vonden het een fantastisch feest en jullie optreden was geweldig. We hebben heel veel positieve reacties gehad over Vera and Vera and friends. Enorm bedankt voor jullie medewerking en wellicht tot ziens!

Liefs Christa en Govert
Anneke en Maurice
Dag Thijs,

Het was super! We zijn nog zo vol van de dag en jullie optreden. Niets dan complimenten gekregen. Dank jullie wel voor de geweldige muzikale omlijsting van deze voor ons zo bijzondere dag.

Anneke en Maurice
Staalkat Int. B.V.
Bij deze wilen we je laten weten dat we beide dagen zeer tevreden waren over de muziek. Vera and Vera and friends speelden volgens afspraak een repertoire dat uitermate geschikt was voor de receptie. De eenvoudige instrumentatie en goede zang klonken uitstekend, verschillende bezoekers gaven hun complimenten. Ze kregen direct de mensen aan het swingen en iedereen heeft genoten. De nummers klonken als een klok!

Met vriendelijke groet,
Staalkat Int. B.V.
Mark
Via dit berichtje laat ik jullie even weten dat het een optreden met een zeer hoog kippenvel gehalte is geweest en dat ik en met mij denk ik vele anderen er nog lang aan terug zullen denken en nog lang van na zullen blijven genieten.

Blijf zo doorgaan, in deze losse swingende setting.

Groet Mark
Opleidingsadviseur Leerhuis
Ik wilde nog even laten weten dat wij erg genoten hebben van de muziek die jullie gemaakt hebben op 7 juni in de Witte Villa in Arnhem. De gasten hebben er genoten en heerlijk kunnen dansen. Vele reacties gekregen!

Opleidingsadviseur Leerhuis
1. Agua De Beber - Antonio-Carlos Jobim
2. Ain't She Sweet - Milton Ager
3. All About That Bass (PMJ) - PMJ
4. All Blues - Miles Davis
5. All Night Long 3 - Lionel Richie
6. All Of Me - Gerald Marks
7. All Of Me 1 1 - John Legend
8. All Or Nothing At All - Arthur Altman
9. All That She Wants 1 1 - Unknown Composer
10. All The Things You Are - Jerome Kern
11. Almost Like Being In Love - Frederick Loewe
12. Another Day - Jamie Lidell
13. As 1 - Stevie Wonder
14. At Last 1 1 - Harry Warren
15. Auld Lang Syne (Jazz) - Traditional
16. Autumn Leaves - Joseph Kosma
17. Bad moon rising - Creedence Clearwater Revival
18. Be Still My Heart - Silje Nergard
19. Beautiful Love - Victor Young
20. Bei Mir Bist Du Schoen ( plus verse) - Unknown Composer
21. Besame Mucho 1 1 - Consuelo Velazques
22. Big Yellow Taxi - Joni Mitchell
23. Blackbird 1 1 - Lennon-McCartney
24. Blue Moon - Richard Rodgers
25. Body And Soul - Johnny Green
26. Boogie On Reggae Woman 1 - Steveland Morris
27. Bring It On Home To Me - Sam Cooke
28. Brown Eyed Girl 2 - Van Morrison
29. Bye Bye Love - OldiesRock ARR: B.Sharp
30. Can't Help Lovin' Dat Man - Jerome Kern
31. Cheek To Cheek - Irving Berlin
32. Cherokee - Ray Noble
33. Cherokee - Ray Noble
34. Close To You - Bacharach-David
35. Come Away With Me - Norah Jones
36. Come Fly With Me - Jimmy Van-Heusen
37. Come Together 1 - Lennon-McCartney
38. Crazy (Gnarls Barkley) 2 - Gnarls Barkley (Burton, Callaway, Reverberi)
39. Cry Me A River - Arthur Hamilton
40. Dance Me To The End Of Love - Leonard Cohen (Madeleine Peyroux's version)
41. Dancing Queen 1 - Abba
42. Delta Lady - J. Cocker
43. Detour Ahead - Herb Ellis
44. Devil May Care - T.P. Kirk
45. Don't Get Around Much Anymore - Duke Ellington
46. Don't Know Why - Jesse Harris
47. Don't Let Me Be Lonely Tonight 1 - James Taylor
48. Dreams - Fleetwood Mac
49. East Of The Sun - Brooks Bowman
50. Easy - The Commodores
51. El Cuarto De Tula - Buena Vista Social Club
52. Englishman In New York - Sting (Gordon Sumner)
53. Estate - Bruno Martino
54. Ev'ry Time We Say Goodbye - Cole Porter
55. Everything - Buble Michael
56. Exactly Like You - Jimmy McHugh
57. Faith - George Michael
58. Feel Like Makin' Love (BS) - Eugene McDaniels
59. Fever - Davenport-Cooley
60. Fifty Ways To Leave Your Lover 2 - Paul Simon
61. Fly Me To The Moon 1 - Bart Howard
62. For No One 1 1 - Lennon-McCartney
63. For Once In My Life - Orlando Murden
64. Fragile - Sting
65. Georgia On My Mind - Hoagy Carmichael
66. Get Back 1 1 - Lennon-McCartney
67. Girl From Ipanema, The 1 - Antonio-Carlos Jobim
68. Golden Lady - Stevie Wonder
69. Happy - Pharrell Williams
70. Happy New Year - ABBA
71. Harvest For The World - Isley Brothers
72. Heart Of Gold - Neil Young
73. Heartbreak Hotel - Elvis Presley (Axton-Durden-Presley)
74. Hello (Adele) - Adele
75. Here There And Everywhere - McCartney Lennon
76. Het Dorp - Wim Sonneveld
77. Hey Ya - Outkast
78. Home Again - Carole King
79. Hotel California 1 1 - Eagles The
80. How High The Moon - Morgan Lewis
81. How Insensitive - Antonio-Carlos Jobim
82. Human Nature - Michael Jackson
83. I Feel Good (I Got You) (Gig) - James Brown
84. I Got Rhythm - George Gershwin
85. I Put A Spell On You - Screamin' Jay Hawkins
86. I Say A Little Prayer - Dionne Warwick
87. I Want To Hold Your Hand 1 1 - Lennon-McCartney
88. I Want You Back - Jackson 5
89. I'm all over it - J. Cullum
90. I'm Beginning To See The Light. - Hodges-James-Ellington
91. I've Got You Under My Skin - Cole Porter
92. If I Ain't Got You - Alicia Keys
93. Imagine 2 - John Lennon
94. In A Mellow Tone (In A Mellotone) - Duke Ellington
95. In a Sentimental Mood - Duke Ellington
96. In Crowd, The 1 - Dobie Gray (Billy Page)
97. Isn't She Lovely - Stevie Wonder
98. It's A Man's World - James Brown
99. It's Too Late - Carole King
100. Joy Spring - Clifford Brown
101. Just Friends - John Klenner
102. Just the Two Of Us - Grover Washington
103. Just The Way You Are - Billy Joel
104. Kiss - Prince
105. Kodachrome 2 - Paul Simon
106. Ladies In Mercedes - Steve Swallow
107. Lady is a Tramp, The - Richard Rodgers
108. Lean On Me - Bill Withers
109. Let It Be - The Beatles (Lennon, McCartney)
110. Let's Stay Together 4 - Al Green(Green-Mitchell-Jackson Jr.)
111. Letter..., The 1 - The Box Tops
112. Like A Lover - Caymmi-Motta
113. Like A Star - Corinne Bailey-Rae
114. Listen to the Music p.1 - Tom Johnston
115. Listen to the Music p.2 - Tom Johnston
116. Lithium - Nirvana Nirvana
117. Little Sunflower - Freddie Hubbard
118. Little Wing - Jimi Hendrix
119. Livin' On A Prayer - Bon Jovi
120. Living For The City Page 2 - Stevie Wonder
121. Locked Out Of Heaven 1 1 - Bruno Mars
122. Longest Time, The 1 - Billy Joel
123. Look Of Love, The - Burt Bacharach
124. Love Me Or Leave Me 1 - Walter Donaldson
125. Love Yourself - Justin Bieber
126. Lovely Day - Bill Withers
127. Lover, Come Back To Me 1 - Sigmund Romberg
128. Loving you - minnie ripperton
129. Make You Feel My Love - Bob Dylan
130. Making Whoopee - Walter Donaldson
131. Man I Love, The - George Gershwin
132. Man In The Mirror 1 - Michael Jackson
133. Mas Que Nada - Jorge Ben
134. Mercy - Duffy
135. Misty - Erroll Garner
136. Mood Indigo - Duke Ellington
137. Moon River - Henry Mancini
138. Moondance - Van Morrison
139. My Baby Just Cares For Me - W. Donaldson - G. Kahn
140. My Cherie Amour - Stevie Wonder
141. My Funny Valentine - Richard Rodgers
142. My Valentine - Paul McCartney
143. Natural Woman - Carole king
144. Nearness Of You, The - Hoagy Carmichael
145. New York State Of Mind - Billy Joel
146. Next to me - Emeli Sande
147. Night In Tunisia, A - Dizzy Gillespie
148. Night Like This, A - Carol Emerald
149. Not That Kind - Anastacia
150. Ordinary People - John Legend
151. Over The Rainbow (Somewhere) - Harold Arlen
152. Overjoyed - Stevie Wonder
153. Owner Of A Lonely Heart - Yes
154. Papa Don't Preach - Madonna
155. Perfect - Fairground Atrraction
156. Perfectly Lonely - John Mayer
157. Proud Mary - Tina Turner
158. Put your records on - Corinne Bailey
159. River - Joni Mitchell
160. Rock With You - Michael Jackson
161. Rolling In The Deep - adele adkins
162. Roof Garden - Al Jarreau
163. Round Midnight. - Theloneous Monk
164. Roxanne - The Police (Sting)
165. Saving All My Love - Whitney Houston
166. Señorita - Ik Vond Dat Hij Op Justin Timber Leek
167. September Song - Kurt Weill
168. Shape of you (Gina CR) - Ed Sheeran
169. Signed, Sealed, Delivered 3 - Stevie Wonder
170. Sir Duke 1 - Stevie Wonder
171. Sitting On The Dock Of The Bay - Otis Reading
172. Smooth Operator - Sade
173. Softly, As In A Morning Sunrise - Sigmund Romberg
174. Sophisticated Lady - Duke Ellington
175. Stars Fell On Alabama - Frank Perkins
176. Stitched Up - John Mayer
177. Stormy Weather - Harold Arlen
178. Strangers In The Night - Bert Kaempfert
179. Sunny (BS) - Bobby Hebb
180. Superstition - Stevie Wonder
181. Sway - Ruiz-Gimbel
182. Sweet Love - Anita Baker,
183. That Old Devil Called Love (Billie Holiday) - Fisher/Roberts
184. That's What Friends Are For - Bacharach
185. They Can't Take That Away From Me - George Gershwin
186. Thinking Out Loud - Ed Sheeran
187. This Masquerade - Leon Russell
188. Throw It Away - Composer Abbey Lincoln
189. Tie a Yellow Ribbon - .
190. Time After Time. - Cyndi Lauper (Lauper, Hyman)
191. To Love Somebody - Bee Gees (Barry Gibb-Robin Gibb)
192. Top Of The World - Carpenter-Bettis
193. Treasure - Bruno Mars
194. Try A Little Tenderness - Harry Woods
195. Tuyo - Rodrigo Amarante
196. Up Jumped Spring - Freddie Hubbard
197. Valerie - Amy Winehouse
198. Waiting for love - Avicii
199. Waiting On The World To Change - John Mayer
200. WAKE ME UP - Avicii
201. Walk On By - Dionne Warwick
202. Warwick Avenue - Duffy (Duffy-Hogarth-White)
203. Way You Make Me Feel, The - Michael Jackson
204. We've Only Just Begun - Williams-Nichols
205. What A Wonderful World - Weiss-Thiele
206. What Is This Thing Called Love - Cole Porter
207. Whatever Lola Wants 1 - Unknown Composer
208. When Morning Comes - Black-Louie
209. When The Saints Go Marching In - Traditional
210. Whiter Shade of Pale - Procol Harum
211. Will You Still Love Me Tomorrow - Carole King
212. Willow Weep For Me - Ann Ronell
213. With every breath I take - Coleman-Zippel
214. Wonderful World - Sam Cooke
215. Yellow Moon - Aaron Neville
216. Yesterday - The Beatles (Lennon, McCartney)
217. You Are So Beautiful - Preston-Fisher
218. You Are The Sunshine Of My Life - Stevie Wonder
219. You Don't Know What Love Is - Raye-DePaul
220. You'd Be So Nice To Come Home To 1 - Cole Porter
221. You're my home - B. Joel
222. You've got a friend - Carole King
Vera and Friends

https://www.facebook.com/soundanalyse/posts/493801480805650
 
Joe Brookes war für uns in Kleve
 
- Vera & Friends bei den Jazzfreunden Kleve e.V

- 26.02.2016, Coffeehouse, Kleve.

Vera Westera begann erst mit rund zwanzig Jahren mit ihrer musikalischen Karriere. Sie hängte quasi ihr Englischstudium an den Nagel. Sie studierte am Konservatorium im niederländischen Arnheim, ohne zu wissen, was am Ende für sie dabei rauskam. Nach fünf Jahren schloss sie mit summa cum laude ab und >>seven years for a bachelor's as well as a master's degree.<< Vera Westera gewann so einige Preise, unter anderem >>the Netherlands Jazz Vocalists Concours (first and audience prize).<< Sie singt mit Big Bands, Ensembles oder Orchestern. 2003 war sie im Billing des angesagten North Sea Jazz Festivals in The Hague. Als Lead Sängerin ist sie Mitglied beim Biyuya Endemble und bei den Groove Troopers. 2008 erschien ihr Debütalbum unter dem Titel "A View Amazing". Vera Westera verfügt über ein ziemlich breites Repertoire und da ist nicht nur Jazz angesagt. Von diesem farbigen Fächer an Stilrichtungen konnte man sich bei den Jazzfreunden Kleve e.V. ein Bild machen.
Pünktlich betraten Vera & Friends die Bühne und zogen das Publikum mit einem Latin angehauchten Rhythmus in ihren Bann. Vera Westeras Stimme war ausdrucksstark und Clemens Horn servierte herrliche Keyboardklänge, die in einem klasse Solo mit vielen Phrasierungen mündete. Der Staffelstab der Vorstellungrunde ging weiter an den Kontrabassisten Jan Flubacher, der seine Virtuosität auf den dicken Saiten seines Arbeitsgerätes ausspielte. Thijs Verwer hatte so einige Percussion-Instrumente vor sich. Unter anderem mit einer Handtrommel, Kistentrommel (Cajón), Cowbells, einem Becken und Maiskolben zauberte er Rhythmen zum Genießen. Auch mit einer derartigen Kombination konnte er grooven ohne Ende. Oder vielleicht gerade deswegen?
Der musikalische Schirm war tatsächlich von großem Durchmesser und bunter als ein Regenbogen. Leonard Cohen, The Neville Brothers, Joni Mitchell, George Gershwin, Ray Charles, Hildegard Knef oder Paul McCartney passten nur unter das weit gespannte Dach einer Vera Westera & Friends. Das Coffeehouse wurde quasi zu einem Club in New Orleans, denn dort findet man auch diese Vielfalt an musikalischen Richtungen und Ideen. "Dance Me To The End Of Love" wurde mit schwebend-wechselnder Rhythmik zu einem expressiven Tanzlied der Freude. Vera Westera offenbarte sich als eine Meisterin des Scat-Gesangs. Unglaublich, mit welcher Hingabe, Authentizität und Variationen sie diese Lautmalerei verkörperte. Da war die furiose Imitation einer Trompete nur ein Ableger ihres vokalen Könnens.
Das Konzert hatte viele magische Momente, wie zum Beispiel "Hallelujah I Love Her So" von Ray Charles. Bei Vera Westera wurde das 'her' durch 'him' ersetzt oder als Zugabe eine sehr persönlich-introspektive Version von Paul McCartneys "My Valentine", das vom Album "Kisses On The Bottom" (2012) stammt. Außerdem versetzte der "Yellow Moon" (The Neville Brothers) das Publikum in beste Stimmung, denn die Vera & Friends-Interpretionen waren sehr individuell geprägt. Alleine schon die starke Funk-Auslage des Keyboarders Clemens Horn war so heiß wie Lava und ihm gingen in diesem langen Lied die Funk-Ideen nicht aus.
Vera Westeras Stimme war so etwas wie das vierte Instrument in der Combo. Toller Gesang harmonierte perfekt zum Piano in flotter Gangart. Improvisations-Vocals trafen auf einen Wave-Jazz der besonderen Art und verwandelte sich in einen Tango der Moderne. Jan Flubacher servierte verträumt-melodische Basssoli mit Tonvariationen am unteren Ende des Griffbretts. Die schöpferische Freiheit war subtil, filigran, dynamisch, dramatisch, sphärisch, robust ... musikalisch zog die Vera & Friends-Karawane um den Globus. Bossa Nova und Rock'n'Roll waren Gäste der Party und wenn der Rock'n'Roll mit dem Jazz ins Bett ging, dann hatte der Boogie Woogie in der Besucherritze auch ein Wörtchen mitzureden. Bei "Für mich soll's rote Rosen regnen" umarmte die Band die Musikgeschichte und das Publikum auf ganz sympathische Art und Weise. Sehr gelungen!
Perlende Keyboardklänge waren ein Quell der Freude. Als Clemens Horn überraschend seine Melodica einsetzte, sorgt er damit für ein besonderes Highlight. Szeneapplaus gab es an vielen Stellen und das Quartett war in der Lage, so manches Klischee kurzerhand über Bord zu werfen. Die Bandvorstellung wurde in ein Lied eingebettet und schließlich war auch noch ein Kirchgang angesagt, denn als Sahnehäubchen konnte ein Gospel-Gottesdienst gefeiert werden. Bei der "My Valentine"-Zugabe trug der Jazz das Lullaby-Kleid und kurz vor der Tageswende verhallten die letzten Töne in der dunklen Nacht. Wenn bei dieser Band die Rede davon ist, dass sie sich nicht in eine >>Jazzjacke<< zwängen lässt, sondern gekonnt und abenteuerlustig die Stilrichtungen wechselt, dann traf diese Formulierung den berühmten Nagel auf den Kopf. Hats off, Vera, Jan, Clemens und Thijs!
Soundanalyse bedankt sich bei den Jazzfreunden Kleve e.V. für die problemlose Akkreditierung.
Line-up:
Vera Westera (vocals)
Jan Flubacher (upright bass)
Clemens Horn (keyboards, melodica)
Thijs Verwer (percussion)

Globale kosten

uitkoop ex reiskosten en 9% btw
3 x 30 min binnen 1 tot 2 uur - duo 725,00 - trio 950,00 - kwartet 1225,00
3 x 45 min binnen 3 tot 4 uur - duo 800,00 - trio 1075,00 - kwartet 1350,00

reiskosten arnhem
tot 2 pers 0,30 / 3 pers 0,40 / 4 pers 0,50

optioneel
saxofoon 300,00
techniek tot 150 gasten 150,00
extra set 60,00 pp
wachtuur 30,00 pp