Klik rechtsboven op de om de beschikbaarheid op te vragen.

Beoordeling: 4,8 - 17 reviews

Vera and Friends - allround duo trio kwartet

Vera & Friends bestaat sinds 2007 en kennen elkaar van het conservatorium. Ze zijn spontaan en breed inzetbaar in diverse bezettingen. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, bruiloft, receptie of diner dansant, een optreden van Vera & Friends geeft altijd sfeer en gezelligheid. Stijlvolle muziek met de juiste toon. 
 
Vera is een zangeres die geen noot mist en als front -vrouwe een uitstekend contact heeft met de gasten. De ritmesectie en melodielijnen vormen een geweldige basis, waar de zang van Vera bovenuit steekt en waar de (optionele) saxofoniste van zeer toegevoegde waarde is.
 
Ieder bandlid is even initiatiefrijk waardoor de muziek steeds weer avontuurlijk is. Dat hoor je en dat zie je. Muzikale gezelligheid met virtuoze leadvocals, staande percussie (cajon voor groovy beats), piano en distorted Fender Rhodes-sounds, groovende contrabas en mooie mannenkoortjes zorgen voor een uniek eigentijds geluid en een fantastische sfeer.

gevarieerd repertoire

Iedere gelegenheid is anders en Vera & Friends speelt daar met groot gemak op in. De muziek is opbouwend, het repertoire is gevarieerd: zwoele bossanova's, romantische ballades tot swingende dance-classics en bekende hits van toen en nu. Heel herkenbaar maar dan net even anders.

mobiel inzetbaar

De band speelt over het algemeen licht versterkt met een zeer goede geluid set maar kan ook mobiel optreden met gebruik van de Bandmate en een mini piano op batterijen. 

mogelijkheden

trio - zang piano contrabas of sax
4tet - zang piano contrabas percussie
5tet - zang piano contrabas percussie sax

combinatie band & dj?

combinatie van band & djMet de combinatie Band & DJ Thijsgewijs haalt u het beste van twee werelden in huis. Sfeervolle live muziek en lekkere dansmuziek met een ervaren DJ&Muzikant.

Combinatie band en dj thijsgewijs

www.vera-and-friends.nl


Vera and Friends, allround duo trio kwartet, 12,5 jaar getrouwd, 25 jaar getrouwd, 40 jaar getrouwd, 50 jaar getrouwd, Achtergrond loungemuziek, Achtergrondmuziek, Achtergrondmuziek 25 jarig huwelijk, Achtergrondmuziek bijeenkomst, Achtergrondmuziek duo, Achtergrondmuziek trio, Achtergrondmuziek voor 25 jarige huwelijk, Achtergrondmuziek voor bruiloft, Achtergrondmuziek voor een tuinfeest, Akoestisch trio, Akoestische achtergrondmuziek, Akoestische band, Akoestische bruiloftband, Akoestische coverband, Akoestische muziek, Akoestische muziek bruiloft, Alumni bijeenkomst, Artiest bedrijfsfeest, Artiest personeelsfeest, Band & DJ voor buitenlocatie, Band die kerstmuziek speelt, Band in een strandtent, Band met humor, Band met kerstrepertoire, Band met latin invloeden, Band met saxofoon of saxofonist, Band met zang gitaar en contrabas, Band met zangeres, Band of DJ voor een food truck festival, Bossa Nova Band, Bruiloft achtergrondmuziek, Bruiloft coverband, Bruiloft muziek in festival stijl, Bruiloftband, christelijke bruiloft, combinatie band en dj Thijsgewijs, Cover en feestband, Coverband, Coverband bedrijfsfeest, Dj of band voor alle leeftijden, Domaine d'Heerstaayen Strijbeek, Easy Listening Band, Feestband, Gelderse bands, Gezellige liedjes, Gezellige muziek, Jaren 40 Band, Jaren 50 Band, Jaren 60 Band, Jaren 70 Band, Jaren 80 Band, Jaren 90 Band, Jaren 90 muziek, Jazz Band, Jazz band of jazz combo, Jazz duo achtergrond, Jazz en pop band, Jazz soul zangeres, Jazzband voor bruiloft of huwelijk, Jazztrio, Kerstmuziek, Live achtergrondmuziek, Live Band in een Winkelcentrum, Live muziek voor buitenlocatie, Mobiel bandje, Mobiel kwartet, Mobiel trio, Mobiele band bij foodtruck bruiloft, Mobiele bruiloftband, Mobiele coverband, Mobiele muziek, Muziek, Muziek bedrijfsuitje, Muziek bij een amuse festival wijnproeverij, Muziek huwelijksborrel, Muziek in een strandtent, Muziek in uw winkelcentrum, Muziek stadhuis, Muziek voor een Congres Borrel, Muziek voor een festivalbruiloft, Muziek voor een vintage festival, Muziek voor een vrijwilligersavond, Muziek voor feest in festival stijl, Muziekburo.nl - Bands dj's en meer!, Muziektrio, Muzikant voor bruiloft of huwelijk, New Orleans Band, Nineties Band, Pianomuziek, Pop Band, Rondlopende band, Rustig Trio, Rustige muziek bij huwelijksreceptie, Seventies Band, Sixties Band, Soul Band, Straatmuzikanten, Swingende coverband, Tachtiger Jaren Band, Top 40 Band, Trouwfeest,
reviews Vera and Friends

Caroline Janssen
Wij bedanken Vera and friends voor de mooie muzikale opluistering van ons bruiloftsfeest, zowel tijdens de ceremonie als daarna tijdens de borrel. Het was heerlijk relaxed!

Gr Caroline Janssen
Harry en Mary Zwart
Vera & Friends. Zaterdag 27 augustus 2016 zijn Mary en ik (twee jonge vijftigers) getrouwd bij Huize Rustoord in Esbeek en hadden voor het avondprogramma Vera & Friends, uitgebreid met saxofoniste, gevraagd voor het muzikale gedeelte. Huize Rustoord is een chique locatie waar men perfectie weet te combineren met Brabantse gemoedelijkheid en het 's avonds geserveerde walking dinner moest omspeeld worden met niet te harde muziek, zodat de gaande gesprekken niet gestoord zouden worden. Een zoektochtje op internet bracht mij bij Vera & Friends en de eerste contacten gaven direct de gemoedelijke sfeer waar ik zo naar op zoek was.

Tijdens de avond bleek al snel dat we op het juiste paard gewed hadden. Een nummer als the girl from Ipanema (rond de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro wel 1000 keer gehoord) heb ik nog nooit zo sexy horen spelen. De (niet te harde) toon was meteen gezet en de jazzy, funky rustige ballads als fly me to the moon hebben de eerste bordjes van het walking dinner naar ieders volle tevredenheid begeleid.

Toen in de loop van de avond er behoefte kwam aan wat meer dansmuziek, voelde de band dat uitstekend aan, of misschien initieerden ze dat moment wel en is er de laatste anderhalf uur van het feest nog uitvoerig gedanst. Vera is een zangeres die geen noot mist en als front -vrouwe een uitstekend contact heeft met de gasten. De ritmesectie en melodielijnen vormen een geweldige basis, waar de zang van Vera bovenuit steekt en waar de saxofoniste van zeer toegevoegde waarde is.

Wie heeft er geen hekel aan die bruiloftsfeesten waar de muziek zo hard staat dat elk gesprek onmogelijk is, nou die mensen zouden eens moeten nadenken over het inhuren van een kwintet Vera & Friends, omdat deze een sfeer weten neer te zetten die perfect is. Al onze gasten hebben de band fantastisch gevonden en het is onbegrijpelijk dat Vera & Friends niet vaker worden geboekt.
Dirk & Peggy
Beste 'Vera and Vera and friends'-muzikanten, wij willen jullie langs deze weg alsnog bedanken voor het prachtige optreden van zaterdagavond tijdens ons huwelijksfeest! Ik kan me niet goed meer herinneren of wij elkaar elkaar na het optreden nog gesproken hebben, ja of neen. Het ging allemaal zo snel en raar maar waar, er zijn momenten die ik me zondags niet meer kon herinneren...en nee.. ik had niet te veel gedronken :-)))

Mijn verontschuldigingen als ik geen afscheid heb genomen die avond...! Mijn vader heeft jullie alleszins nog komen bedanken voor de prachtige muziek die jullie gebracht hebben tijdens het diner! Hij heeft er enorm van genoten en was volledig weg van jullie muziek! De akoustic in de zaal was misschien niet echt optimaal, maar de kwaliteit van jullie muziek des te meer!!!

Wij en nog vele anderen, hebben er alleszins van genoten en uit de reacties van andere mensen blijkt ook dat jullie enorm gewaardeerd werden. Het was inderdaad een heel andere stijl dan het eerste groepje, maar ook voor jullie een dikke proficiat gewenst ! Wij zullen jullie zeker niet vergeten ! Als we in de toekomst nog een privé- of bedrijfsfeest organiseren, dan gaan we jullie zeker terug contacteren ! En Clemens ... Vera had inderdaad een prachtige stem !!! Hartelijk dank... ... voor het opluisteren van het diner met prachtige muziek! ... aan al de muzikanten ! ... voor het welslagen van ons feest, waar ook jullie een groot deel hebben aan toegedragen! ... voor ALLES! Thank you for the ' LOVELY' music ! With LOVE!

Dirk & Peggy
YeeMi Wong
Onze trouwdag was geweldig en we hebben ontzettend geluk gehad met het weer. Vera heeft super goed gezongen, zij en de band speelde echt fantastisch. Later op de avond gingen we naar binnen om te dansen, het was een geweldig feest. Vera & Friens is echt een absolute aanrader.

Met vriendelijke groet, YeeMi Wong
Lucy
Beste Thijs, Wij zijn zeer tevreden over hoe alles gelopen is met betrekking tot de band! Het was een mooie aanvulling op onze avond.

Met vriendelijke groet, Lucy
Marlies & Marc
Hallo Thijs! Bedankt voor de makkelijke communicatie vooraf, de adviezen die je hebt gegeven en natuurlijk voor het maken van de muziek!! Over Vera 'und' Friends ;-) Vooraf waren wij zijn zo ontzettend blij dat wij jullie via Muziekburo hebben gevonden en dat jullie konden spelen op ons feest .... Maar als de verwachtingen dermate hooggespannen zijn, kan het soms tegen vallen .....

Gelukkig hebben we hier te maken met echte vaklieden en hebben jullie alles overtroffen! En je stem Vera.... wat een talent!!!

Jullie band bracht een prachtige sfeer met zich mee en daardoor hebben onze gasten en wij buitengewoon genoten op ons bruiloftsfeest. Wij zijn nog steeds zeer content dat we jullie hebben gevonden en dat jullie voor ons konden spelen - echt een droom!

Vera and Friends, een echte aanrader!!!

Liebe Grüss, Marlies und Marc
Arina en Jaap
Bij deze wil ik jullie nogmaals danken voor jullie bijdrage aan een super feest avond! Mooie opbouw met een rustig begin om vervolgens toe te werken naar een climax met iedereen op de dansvloer. De vele bedankjes die wij krijgen hebben het zonder uitzondering over een "top band" ! Onze vrienden en wij zelf niet in het minst hebben een onvergetelijke avond gehad. Wij zijn nog volop aan het nagenieten!

Hartelijke groet mede namens Arina, Jaap
Monique
Het was een erg geslaagde borrel waarbij zelfs tijdens de laatste set de voetjes nog van de vloer zijn gegaan. Mijn vader heeft zich tijdens zijn 65ste verjaardag enorm vermaakt.

Dank voor de organisatie en de leuke samenwerking, groeten Monique
Wim en Dini
Beste Thijs, Vera en friends. Dat was genieten op ons huwelijksfeest! Jullie muziek paste goed bij ons en verleidde iedereen om op de dansvloer te komen. Vera heeft een prachtige stem en als band vinden we jullie top! Onze gasten waren ook erg enthousiast over de muziek en bij een volgend feestje schromen we niet om jullie weer uit te nodigen.

Bedankt!!

Groetjes Wim en Dini
Bob en Annemarie
Het was helemaal top! Het was bijna jammer van het mooie weer, want bijna alle mensen stonden buiten. Maar toch heeft iedereen erg van jullie genoten. Geweldige stem en leuk repertoire en gezellige sfeer. Nog hartelijk bedankt!

Groetjes Bob en Annemarie
Chris en Anita
We hebben afgelopen zaterdag een geweldig feest gehad. De band heeft daar een niet geringe bijdrage aan geleverd. Rustig beginnen en ontzettend swingend eindigen. De band had er plezier in en de gasten ook, gezien de bezetting van de dansvloer. Alles perfect geregeld en we vonden het heel attent dat je de dag voor het feest nog even belde met de melding dat de band er klaar voor was.

Groeten, Chris en Anita
Joop en Vree Elias
Wij hebben een geweldig feest gehad, was echt geslaagd! Ook over de samenwerking van jullie met de theatergroep ben ik bijzonder over te spreken, natuurlijk waren er ook enkele gasten die van Nederlandstalig muziek houden en daarom vroegen, hopelijk hebben jullie je daar niet al te veel aan gestoord. Jullie maken echt mooie muziek en wij vonden het zeer professioneel, we zijn dus zeer tevreden.

Groetjes van Joop en Vree Elias
Christa en Govert
Dag Thijs, Net terug van vakantie, daarom een late reactie! Wij vonden het een fantastisch feest en jullie optreden was geweldig. We hebben heel veel positieve reacties gehad over Vera and Vera and friends. Enorm bedankt voor jullie medewerking en wellicht tot ziens!

Liefs Christa en Govert
Anneke en Maurice
Dag Thijs,

Het was super! We zijn nog zo vol van de dag en jullie optreden. Niets dan complimenten gekregen. Dank jullie wel voor de geweldige muzikale omlijsting van deze voor ons zo bijzondere dag.

Anneke en Maurice
Staalkat Int. B.V.
Bij deze wilen we je laten weten dat we beide dagen zeer tevreden waren over de muziek. Vera and Vera and friends speelden volgens afspraak een repertoire dat uitermate geschikt was voor de receptie. De eenvoudige instrumentatie en goede zang klonken uitstekend, verschillende bezoekers gaven hun complimenten. Ze kregen direct de mensen aan het swingen en iedereen heeft genoten. De nummers klonken als een klok!

Met vriendelijke groet,
Staalkat Int. B.V.
Mark
Via dit berichtje laat ik jullie even weten dat het een optreden met een zeer hoog kippenvel gehalte is geweest en dat ik en met mij denk ik vele anderen er nog lang aan terug zullen denken en nog lang van na zullen blijven genieten.

Blijf zo doorgaan, in deze losse swingende setting.

Groet Mark
Opleidingsadviseur Leerhuis
Ik wilde nog even laten weten dat wij erg genoten hebben van de muziek die jullie gemaakt hebben op 7 juni in de Witte Villa in Arnhem. De gasten hebben er genoten en heerlijk kunnen dansen. Vele reacties gekregen!

Opleidingsadviseur Leerhuis
playlist Vera and Friends

1. After You've Gone
2. Agua De Beber - Antonio-Carlos Jobim
3. Ain't She Sweet - Milton Ager
4. All Blues - Miles Davis
5. All Of Me - Gerald Marks
6. All Of Me 1 1 - John Legend
7. All That She Wants - Unknown Composer
8. All The Things You Are - Jerome Kern
9. Almost Like Being In Love - Frederick Loewe
10. Another Day - Jamie Lidell
11. As 1 - Stevie Wonder
12. At Last - Harry Warren
13. Auld Lang Syne (Jazz) - Traditional
14. Autumn Leaves - Joseph Kosma
15. Bad moon rising - Creedence Clearwater Revival
16. Beautiful Love - Victor Young
17. Bei Mir Bist Du Schoen ( plus verse) - Unknown Composer
18. Besame Mucho - Consuelo Velazques
19. Big Yellow Taxi - Joni Mitchell
20. Blackbird - Lennon-McCartney
21. Blue Moon - Richard Rodgers
22. Body And Soul - Johnny Green
23. Boogie On Reggae Woman 1 - Steveland Morris
24. Bring It On Home To Me - Sam Cooke
25. Brown Eyed Girl 2 - Van Morrison
26. Bye Bye Love - OldiesRock ARR: B.Sharp
27. Can't Help Lovin' Dat Man - Jerome Kern
28. Cheek To Cheek - Irving Berlin
29. Cherokee - Ray Noble
30. Close To You - Bacharach-David
31. Come Away With Me - Norah Jones
32. Come Fly With Me - Jimmy Van-Heusen
33. Come Together - Lennon-McCartney
34. Crazy (Gnarls Barkley) 2 - Gnarls Barkley (Burton, Callaway, Reverberi)
35. Cry Me A River - Arthur Hamilton
36. Dancing Queen 1 - Abba
37. Delta Lady - J. Cocker
38. Don't Get Around Much Anymore - Duke Ellington
39. Don't Know Why - Jesse Harris
40. Don't Let Me Be Lonely Tonight 1 - James Taylor
41. Dont Stop - McVie (Fleetwood Mac)
42. Dreams - Fleetwood Mac
43. East Of The Sun - Brooks Bowman
44. Easy - The Commodores
45. El Cuarto De Tula - Buena Vista Social Club
46. Englishman In New York - Sting (Gordon Sumner)
47. Estate - Bruno Martino
48. Ev'ry Time We Say Goodbye - Cole Porter
49. Everything - Buble Michael
50. Exactly Like You - Jimmy McHugh
51. Faith - George Michael
52. Feel Like Makin' Love (BS) - Eugene McDaniels
53. Fever - Davenport-Cooley
54. Fifty Ways To Leave Your Lover 2 - Paul Simon
55. Fly Me To The Moon 1 - Bart Howard
56. For No One - Lennon-McCartney
57. For Once In My Life - Orlando Murden
58. Fragile - Sting
59. Georgia On My Mind - Hoagy Carmichael
60. Get Back - Lennon-McCartney
61. Happy - Pharrell Williams
62. Happy New Year - ABBA
63. Harvest For The World - Isley Brothers
64. Heart Of Gold - Neil Young
65. Heartbreak Hotel - Elvis Presley (Axton-Durden-Presley)
66. Hello (Adele) - Adele
67. Here There And Everywhere - McCartney Lennon
68. Hey Ya - Outkast
69. Home Again - Carole King
70. Hotel California - Eagles The
71. How High The Moon - Morgan Lewis
72. How Insensitive - Antonio-Carlos Jobim
73. I Got Rhythm - George Gershwin
74. I Put A Spell On You - Screamin' Jay Hawkins
75. I Say A Little Prayer - Dionne Warwick
76. I Say A Little Prayer For You - Burt Bacharach
77. I Want To Hold Your Hand - Lennon-McCartney
78. I Want You Back - Jackson 5
79. I'm all over it - J. Cullum
80. I'm Beginning To See The Light. - Hodges-James-Ellington
81. I've Got You Under My Skin - Cole Porter
82. If I Ain't Got You - Alicia Keys
83. In A Mellow Tone (In A Mellotone) - Duke Ellington
84. In a Sentimental Mood - Duke Ellington
85. In Crowd, The 1 - Dobie Gray (Billy Page)
86. Isn't She Lovely - Stevie Wonder
87. It's A Man's World - James Brown
88. It's Too Late - Carole King
89. Joy Spring - Clifford Brown
90. Just The Way You Are - Billy Joel
91. Just Two Of Us - Grover Washington
92. Kodachrome 2 - Paul Simon
93. Ladies In Mercedes - Steve Swallow
94. Lady is a Tramp, The - Richard Rodgers
95. Lean On Me - Bill Withers
96. Let's Stay Together 4 - Al Green(Green-Mitchell-Jackson Jr.)
97. Letter..., The - The Box Tops
98. Like A Star - Corinne Bailey-Rae
99. Listen to the Music p.1 - Tom Johnston
100. Lithium - Nirvana Nirvana
101. Little Sunflower - Freddie Hubbard
102. Little Wing - Jimi Hendrix
103. Livin' On A Prayer - Bon Jovi
104. Longest Time, The 1 - Billy Joel
105. Look Of Love, The - Burt Bacharach
106. Love Me Or Leave Me - Walter Donaldson
107. Love Yourself - Justin Bieber
108. Lovely Day - Bill Withers
109. Lover, Come Back To Me - Sigmund Romberg
110. Loving you - minnie ripperton
111. Make You Feel My Love - Bob Dylan
112. Making Whoopee - Walter Donaldson
113. Man I Love, The - George Gershwin
114. Man In The Mirror 1 - Michael Jackson
115. Mas Que Nada - Jorge Ben
116. Mercy - Duffy
117. Misty - Erroll Garner
118. Mood Indigo - Duke Ellington
119. Moon River - Henry Mancini
120. Moondance - Van Morrison
121. My Baby Just Cares For Me - W. Donaldson - G. Kahn
122. My Cherie Amour - Stevie Wonder
123. My Funny Valentine - Richard Rodgers
124. My Valentine - Paul McCartney
125. Natural Woman - Carole king
126. New York State Of Mind - Billy Joel
127. Next to me - Emeli Sande
128. Night In Tunisia, A - Dizzy Gillespie
129. Night Like This, A - Carol Emerald
130. Ordinary People - John Legend
131. Over The Rainbow (Somewhere) - Harold Arlen
132. Overjoyed - Stevie Wonder
133. Owner Of A Lonely Heart - Yes
134. Papa Don't Preach - Madonna
135. Perfectly Lonely - John Mayer
136. Proud Mary - Tina Turner
137. River - Joni Mitchell
138. Rock With You - Michael Jackson
139. Rolling In The Deep - adele adkins
140. Round Midnight (A) - Theloneous Monk
141. Roxanne - The Police (Sting)
142. Saving All My Love - Whitney Houston
143. Senorita - Ik Vond Dat Hij Op Justin Timber Leek
144. September Song - Kurt Weill
145. Sitting On The Dock Of The Bay - Otis Reading
146. Smooth Operator - Sade
147. Softly, As In A Morning Sunrise - Sigmund Romberg
148. Sophisticated Lady - Duke Ellington
149. Stitched Up - John Mayer
150. Stormy Weather - Harold Arlen
151. Sunny (BS) - Bobby Hebb
152. Superstition - Stevie Wonder
153. Sway - Ruiz-Gimbel
154. Sweet Love - Anita Baker,
155. They Can't Take That Away From Me - George Gershwin
156. Thinking Out Loud - Ed Sheeran
157. Throw It Away - Composer Abbey Lincoln
158. Time After Time (Cyndi Lauper) - Cyndi Lauper (Lauper, Hyman)
159. Top Of The World - Carpenter-Bettis
160. Try A Little Tenderness - Harry Woods
161. Up Jumped Spring - Freddie Hubbard
162. Valerie - Amy Winehouse
163. Waiting for love - Avicii
164. Waiting On The World To Change 1 - John Mayer
165. WAKE ME UP - Avicii
166. Walk On By - Dionne Warwick
167. Warwick Avenue - Duffy (Duffy-Hogarth-White)
168. Way You Make Me Feel, The - Michael Jackson
169. We've Only Just Begun - Williams-Nichols
170. What A Wonderful World - Weiss-Thiele
171. What Are You Doing New Year's Eve? - Frank Loesser
172. What Is This Thing Called Love - Cole Porter
173. Whatever Lola Wants 1 - Unknown Composer
174. When Morning Comes - Black-Louie
175. When The Saints Go Marching In - Traditional
176. Will You Still Love Me Tomorrow - Carole King
177. Willow Weep For Me - Ann Ronell
178. With every breath I take - Coleman-Zippel
179. Wonderful World - Sam Cooke
180. Yellow Moon - Aaron Neville
181. You Are So Beautiful - Preston-Fisher
182. You Are The Sunshine Of My Life - Stevie Wonder
183. You Don't Know What Love Is - Raye-DePaul
184. You'd Be So Nice To Come Home To 1 - Cole Porter
185. You're my home - B. Joel
186. You've got a friend - Carole King