Klarendalseweg 523 6822GZ Arnhem NL
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 5049
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 4518
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 4520
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 4523
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 4522
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 4524
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 4526
Etno Mediterano, wereld en pop muziek 5343

Etno Mediterano


wereld en pop muziek

Met een zeer breed repertoire zorgt Balkan Band Etno Mediterano voor een sfeervolle muzikale omlijsting van de meest uiteenlopende gelegenheden. Van diner dansant tot receptie en van bruiloft tot feestelijke opening, versterkt en onversterkt in diverse samenstellingen. 

Balkan Muziek

Naast bekende muziek uit de Balkan landen en Rusland spelen zij ook muziek uit de Mediterrane landen. Vurige liederen in het Spaans, Franse chansons, Italiaanse canzones en Griekse muziek waarvan de sirtaki algemeen bekend is.

wereldmuziek

Van een feestelijke stemming tot bloedmooie ballades weet Etno Mediterano als geen ander aan de term van wereldmuziek, een authentieke en ware betekenis te geven.

Miele

Zanger Miele begon zijn carrière als veelbelovend muziek- en tekstschrijver in het voormalige Joegoslavië. Diverse grote hits van hem kwamen terecht in de top van de internationale hitlijsten, in totaal goed voor een verkoop van meer dan 1 miljoen singles. 

Het is niet onze gewoonte om op te scheppen maar soms moet je wel! Saxofonist Stan werkte oa samen met wereldsterren als Ratko Zjaca, John Patitucci, Steve Gadd, en vele anderen.  

bezettingen

Miele beschikt over een pool van muzikanten waarmee hij al vele jaren samenwerkt. Over het algemeen wordt er in duo trio of kwartet bezetting opgetreden maar grotere bezettingen zijn ook mogelijk, met name in concertvorm.  

uitleg knoppen

   play video
   stop video
    biografie
   repertoire
   reviews
     kosten

www.etno-mediterano.nl

Straatfeest Leeuwarden
Een super middag met duo Etno Mediterano die niet alleen prachtige muziek maken maar ook flexibel genoeg zijn om tijdens een regenbuien hun programma aan te passen tijdens het Straatfeest te Leeuwarden.

Paddy O'Ryan
Thema avond Italië
Dag Thijs,

Het was super verlopen, ontzettend goede muzikanten en alle gasten meer dan tevreden !

Groet,

Arnout van Ouwerkerk
Hotel-Restaurant Riche
40 jaar huwelijksjubileum
Beste Thijs,

Jazeker , alles was prima in orde voor ons .
We zijn uitermate tevreden .

over Etno Mediterano

Om het met de woorden van één van onze gasten te zeggen

Wat een feest !!!

En dan de muziek : een echte voltreffer .
Ieder, jong en oud heeft er van genoten .

Hartelijk dank
Maïté
Danijela Budimir
Beste Thijs,

Ons feest werd een groot succes, mede door het optreden van het Etno Mediterano trio. Nostalgie naar het voormalige Joegoslavië gecombineerd met swingende moderne muziek. Een aanrader voor iedereen die echt iets bijzonders wil.

Groetjes, Danijela en Joris
Mieke van Oort
Donderdag 15 december werd het Sinterkerst diner van ons werk feestelijk omlijst door Etno Mediterano. Fijne muziek met ook hier en daar een kersttintje. Dank!

Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut
Denise
Dag Thijs, Ontzettend bedankt dat etno mediterano op onze bruiloft heeft gespeeld! Voor een Bosnisch-Nederlandse bruiloft was ik op zoek naar een band die ook Bosnische liedjes kan spelen. Ik kwam al snel uit bij 'etno mediterano'. Ik had ze nog niet voor de bruiloft live horen spelen maar op de bruiloft hebben ze alles waargemaakt waar ik op hoopte! Zij wisten 'muziek' in te zetten als een verbondenheid tussen twee culturen. Nederlandse en Bosnische mensen die elkaars taal niet spreken en elkaar nog niet allemaal kenden, stonden samen op de dansvloer te dansen, hand in hand! Vakkundig, sfeervol en flexibel, echt super! Dat de feestavond op de bruiloft zo geslaagd is geweest en voort zal leven als een prachtige herinnering is mede dankzij Etno Mediterano en Muziekburo. Daarvoor enorm bedankt!!

Als de Bosnische familie weer in Nederland is, en er weer iets bijzonders is te vieren hoop ik dat etno mediterano weer voor ons zou willen spelen.

Nogmaals super, super bedankt!!

Groetjes Denise
Nikola
Beste Thijs,

Excuses voor de late reactie, wij waren op vakantie. Etno mediterano was echt fantastisch! Absoluut niks op aan te merken. Prachtig gezongen en erg vriendelijk. Van onze gasten hebben wij ook complimenten ontvangen. Wij kijken terug op een erg mooie dag met erg mooie muziek.

Groet,

Nikola
ABN Amro
De leden van trio mediterano hebben erg mooi gezongen en gespeeld tijdens het symposium. We zijn erg tevreden tevreden en veel positieve geluiden gehoord over de muziek. Dank voor de prima bemiddeling en wie weet tot een volgend symposium!

Met vriendelijke groet,
Jeroen de Geer
ABN Amro
Evelien en Erik
Wij waren allebei erg tevreden en blij met Etno Mediterano! Echt goeie muzikanten die op onze avond aan een ontspannen sfeer hebben bij gedragen, en lekker hun bijzondere liedjes speelden, waarop soms wel en soms niet gedanst werd. Precies zoals we gehoopt hadden! Van meerdere gasten op ons feest kregen we complimenten over de keuze voor deze band. De combinatie van gitaar, accordeon en saxofoon geeft de band iets onalledaags, maar werkt ook bij de bekende liedjes erg goed. Buitengewoon vriendelijke en charmante mannen ook, met hun snorren, baardjes en hoeden! Kortom, zoals we bij het afscheid al zeiden: over 10 jaar nemen we ze weer! : )

Als je dit aan de bandleden wilt doorsturen, graag! Mocht je bovenstaande geheel of gedeeltelijk willen citeren voor je website: prima!

Goede groet, Evelien en Erik.
Radiotherapeutisch Instituut Vlissingen
Beste Thijs, Dank voor je bericht en het organiseren van het leuke trio Etno Mediterano. We hebben erg genoten van hun optreden. Het was precies wat we zochten; een mooie muzikale omlijsting van onze bedrijfs BBQ.

Met vriendelijke groeten, Antoinette Mulder
Managementsecretariaat Zuidwest
Radiotherapeutisch Instituut Vlissingen
Jaap Spaans
Hierbij mijn bericht, ik meen het echt, wat er staat. Naar aanleiding van een feestavond met dit duo ter gelegenheid van onze 25 jarige bruiloft. Dit zijn twee vakkundige muzikanten die sfeer wisten te maken. De gasten zeiden spontaan dat ze onder de indruk waren van het niveau. Muziek uit het hart, zo bleek. We hebben gedanst maar ook met een brok in de keel aandachtig geluisterd. Deze muziekanten zijn heel vriendelijk en goed benaderbaar voor overleg. Op mijn verzoek studeerde de zanger zelfs het lievelingslied van mijn partner in. Wij zijn erg tevreden.

Jaap Spaans
Sanne en Rik
Dag Thijs,

Ik heb de leden van etno mediterano alleen voor het optreden gesproken (aardige mensen) en helaas na de tijd niet meer! Het was - wat ik zag en om me heen hoorde erg geslaagd. Ook geluk gehad met het weer, het terras zat helemaal vol en men stond echt op elkaar, erg gezellig!

Groetjes, Sanne en Rik
Engels

1 Green green grass of home
2 Take me home, country road
3 Walk on life
4 Wild world
5 Rock around the clock
6 I'm on fire
7 Annies song
8 Blueberry hill
9 Love me do
10 Michael
11 Girl
12 Alberta
13 Bye bye love

Spaans

1 Corazon espinado
2 Afrika bamba
3 Besame mucho
4 La camisa negra
5 Guantanamera
6 La bamba
7 Cielito lindo
8 Manuela
9 El farol (instr)
10 Maya (instr)
11 Tango tropico (instr)
12 Puerto Rico

Italiaans

1 Romagna gitara
2 Il taliano
3 Intanto 'l tempo seneva
4 Domenica
5 Santa Lucia
6 O sole mio
7 Tornero
8 Sharasan
9 Marina
10 Per lei

Frans

1 Apreis tois
2 Emanuelle
3 Elle e'tait si jollie
4 L'ete indien
5 La boheme.

Kroatisch

1 Malinkonij
2 Skalinada
3 Danijela
4 fratello (pisi mi brate)
5 Molitva za Magdalenu
6 Oprosti mi pape
7 mix van liederen uit Dalmatie
8 Galeb i ja
9 Dok palme njisu grane
10 Marijana

Grieks

1 Yela
2 Sagapo (Grkinja)
3 A sad adio
4 Po sime plusios (jos uvijek volim te)
5 Pijem
6 Kinderen van Pyreen (instr)
7 Neki sirtaki
Globale kosten

uitkoop ex reiskosten en 9% btw
3 x 30 min binnen 1 tot 2 uur - duo 750,00 - trio 950,00
3 x 45 min binnen 3 tot 4 uur - duo 900,00 - trio 1150,00

reiskosten mook
tot 3 pers 0,40 / 4 pers 0,50

optioneel
extra set 40 min: 75,00 pp
wachturen: 35,00 pp
extra muzikant in overleg