Terra Nova - Gipsy Jazz en Swing, image 5220
Terra Nova - Gipsy Jazz en Swing, image 5427
Terra Nova - Gipsy Jazz en Swing, image 5428

Terra Nova


Gipsy Jazz en Swing

Bent u op zoek naar levendige gipsy jazz en swing muziek om uw evenement extra speciaal te maken? Ons veelzijdige ensemble is beschikbaar in verschillende formaties: als intiem duo, een sfeervol trio, of een volledig kwartet, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren.

Terra Nova staat garant voor een hoogwaardige muzikale begeleiding die perfect aansluit bij een breed scala aan evenementen. Of het nu gaat om een romantische bruiloft, een intieme huwelijksceremonie, een stijlvolle receptie, een gezellige borrel, een elegant diner, een dynamisch bedrijfsfeest, een feestelijk jubileum, een vrolijke verjaardag of elk ander evenement, wij zorgen voor een onvergetelijke sfeer met onze authentieke uitvoeringen van gipsy jazz en swing klassiekers.

bezettingen

Trio Terra Nova speelt achtergrondmuziek voor iedere gelegenheid. Deze band is door de kleine bezetting bestaande uit twee gitaristen en in de trio bezetting een contrabassist zeer compact en kan daardoor onversterkt als versterkt worden ingezet. De band weet feilloos de Hot Club de France sfeer van het Parijs van de dertiger en veertiger jaren op te roepen. Op de achtergrond of voorgrond, voor een groot of klein gezelschap. Terra Nova past zich op de speelsituatie aan.

Kwartet Terra Nova

Kwartet Terra Nova speelt semi-akoestische vintage jazz. Het repertoire bestaat uit bekende standards uit the American songbook en favorieten uit het repertoire van inspirator Django Reinhardt. Deze mix van swingende gypsy jazz, zwoele bossa’s en bluesy ballads uitgevoerd door een mooie blend van elektrische en akoestische instrumenten zorgt al snel voor een gezellige, gemoedelijke en vrolijke sfeer op elke gelegenheid. 

repertoire

Het repertoire is een bloemlezing van favorieten uit het oeuvre van Django Reinhardt. Hot club de France aangevuld met swing en latin jazz standards uit the American songbook. De vrolijke swing ritmes met de onmiskenbare ‘la pompe’ slagtechniek voeren de boventoon en worden afgewisseld met mooie bossa nova's, rumba's, bolero’s en een enkele wals.

django reinhardt

Gitarist Django Reinhardt is de grondlegger van de gipsy swing. Met zijn ensemble Quintette du Hot Club de France, bracht hij in de dertiger jaren een muzikale revolutie teweeg. Het was voor het eerst, dat een Europese jazzmusicus een volledig nieuwe stijl tot ontwikkeling bracht. Dit deed hij door verschillende muzikale stromingen (o.a. jazz en valse musette), met elkaar te combineren in een unieke bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat. Vandaag de dag is gipsy swing muziek een traditie van de Westerse zigeuners geworden. Het leren spelen van deze muziek wordt van vader op zoon overgedragen. Enkele bekende vertolkers van Django's gipsy wereldmuziek zijn: Stochelo Rosenberg en Angelo Debarre.
Greep uit het repertoire

A night in Tunisia
After you’ve gone
All of me
All the things you are
Anniversary song
Besame mucho
Bistro fada
Blue bossa
Blue drag
Blue skies
Blues for Ike
Bossa Dorado
Cantaloupe island
Caravan
Clair de lune
Confessin’
Coquette
Dark eyes
Dinette
Django’s tiger
Djangology
Dream of you
Exactly like you
Fivespot after dark
For Sephora
Georgia on my mind
Goodtime Charlie’s got the blues
Heavy artillery
Honeysuckle Rose
How high the moon
Hungaria
I can’t give you anything but love
I surrender dear
I will wait for you
I’ll see you in my dreams
If I had you
It don’t mean a thing
It had better be tonight
It had to be you
J’attendrai
Jingles
Joseph Joseph
La partida
Le fenetres de moscou
Les gosses de la rue
Lullaby of Birdland
Lulu swing
Manha de carnaval
Micro/Babik
Midnight blue
Minor blues
Minor swing
Misty
Moonflower
My blue heaven
Nature boy
Night and day
Noto swing
Nuages
On green dolphin street
Out of nowhere
Paquito
Pour parler
R-vingt six
Rose room
September song
Shine
Si tu savais
Softly as in a morning sunrise
Songe d’automne
Spain
Stomping at the savoy
Summertime
Sweet Georgia Brown
Swing 42
Swing 48
Swing Gitan
The Sheik of Araby
There will never be another you
Togethering
Troublant bolero
Undecided
Vamp
Vette
Viper’s dream
Webster
Yentl
You’d be so nice to come home to


Daan Arisz

Hi Thijs,

Wat een geweldige avond. Het Terra Nova Musika kwartet was onze band op ons huwelijksfeest. Het was een hele zoektocht, want een band voor je trouwfeest kies je niet zo maar. Origineel spelen de heren alleen als trio, maar op ons verzoek werden zij vergezeld door een violist.

Als fans van gipsy-jazz zijn alle verwachtingen vervuld. We hebben de hele avond kunnen dansen op lekkere upbeat nummers, met ook een goede afwisseling van rustigere nummers om even bij te komen. Iedereen had het erg naar hun zin.

De feestlocatie, de muziek, alles paste prachtig bij elkaar voor het grote feest. Echt een aanrader!

Groetjes,

Daan en Inez


Michiel Wigman

​Afgelopen zaterdag het jaarlijkse huisconcert met een dertigtal vrienden. Belangrijkste, sfeer vriendschap, iets lekkers te eten en drinken, maar bovenal goede muziek in een hoofdrol. Kan natuurlijk als achtergrond muziek, maar wij kiezen ervoor om een half uur volle aandacht voor de muziek af te wisselen met een half uur kletsen en versnaperen.

Deze keer te gast: Terra Nova Musika oftewel Gipsy Swing. En hoe; geweldige begenadigde muzikanten die west Europese gipsy jazz speelden, maar tussendoor enkele nummers met meer Hongaarse gipsy jazz deelden met ons. Naast de perfecte muziek ook nog eens 4 mannen die de sfeer prima aanvoelden en daar op anticipeerden. Gezellige mensen die ook gewoon mee deden met de gasten.

Belangrijk was voor mij ook dat elk van mijn vrienden heeft genoten van deze muziek en haar makers, en dat de meesten mij daarover ook na afloop in zeer positief bewoordingen aan spraken. Mannen veel dank!! mede dank zij jullie wederom een geslaagd huiskamer concert(je).

Hartelijke groet,

Michiel Wigman


Hans Oomen

Tijdens ons 25 jarig samenzijn diner heeft Thijs voor de muziek gezorgd. We begonnen met een pianoduo wat salon en klassieke muziek speelde die prima paste bij het 19e eeuwse pand waarin we ons feest hielden. Niet te hard maar wel heel sfeer verhogend. Onze gasten konden nog steeds met elkaar praten en daar gaat het bij een diner om. Het tweede deel van de avond speelde terra nova ook heel geweldig met hotclub de france muziek. Nog steeds niet te hard maar er kon af en toe een dansje gemaakt worden en verder heeft iedereen van deze band ook erg genoten. Alle afspraken werden steeds correct nagekomen maar er werd ook actief met ons meegedacht. Als we weer muziek willen komen we zeker bij Thijs terug. Een aanrader!


Sylvia

Hallo Thijs, Het was heel geslaagd. Iedereen heeft er ontzettend van genoten en mijn moeder (daar draaide het tenslotte om) zeker ook! We hebben de band uitgebreid bedankt op de avond zelf. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid waar we een bandje voor nodig hebben. We zullen dan zeker overwegen Terra nova musika opnieuw te boeken.

Groet, Sylvia


Margriet Brokerhof

Na lang zoeken "vonden" wij voor de muzikale omlijsting van onze huwelijksreceptie. Terra Nova dat onze huwelijksdag op een grandioos professionele wijze heeft opgeluisterd. Wij vonden Het Rosenberg Trio te duur en zochten een vervanger. De muziek die Terra Nova op onze avond bracht was geweldig. Het enige verschil was te merken als je naar ze keek. Alleen qua uiterlijk lijken ze niet op het Rosenberg trio.

Jan & Margriet Brokerhof uit Otterlo


Omroep Brabant

Langs deze weg zouden wij graag de jongens van Terra Nova bedanken voor hun inzet en mooie spel, afgelopen vrijdag op het Omroep Brabant personeelsfeest. Voor een volgende feest zal ik zeker aan ze denken. Ik hoop dat ze nog deelgenomen hebben aan het buffet. Jammer dat we ze aan het eind van de avond hebben gemist.

Nogmaals: bedankt en vele groeten van de organisatie.

Groet, John Janssen
Omroep Brabant


Esther Post

Graag willen we via jou het hele ensemble Terra Nova heel erg bedanken voor jullie bijdrage op ons huwelijksfeest van 31 mei j.l. in het Wijnfort te Lent. Al direct nadat wij jullie repetitie van 25 januari bij Stefan thuis in zijn sfeervolle spoorwachtershuis hebben mogen bijwonen, waren wij er van overtuigd dat jullie een belangrijke stempel zouden kunnen drukken op de stemming tijdens ons feest. Jullie hebben dit dan ook meer dan waar gemaakt!! De gehele avond is de sfeer perfect geweest en hebben jullie "opvallend onopvallend" de gezelligheid een extra dimensie gegeven. Nogmaals hartelijk dank en houd ons op de hoogte van jullie ontwikkelingen. Ook als jullie nieuwe CD verschijnt houden wij ons zeer aanbevolen.

Heel veel (muzikaal) succes toegewenst en tot gauw.

Met vriendelijke groet, Edwin & Esther Post


Financial Assets Executive Search

Alles ging prima, dank nogmaals voor het regelen. Super leuke muziek (kan mij voorstellen dat het best ondankbaar is soms op zo’n gelegenheid spelen maar het werd zeer goed ontvangen en zeker gewaardeerd!

Bedankt en groet,
Jeannette M. Samplonius
Financial Assets Executive Search


Jeannette van der Maten

Dag Thijs. Graag wil ik je bedanken voor het fantastische optreden van Terra Nova op mijn feestje van afgelopen zaterdag bij ons thuis. Ik wilde graag rustige sfeervolle achtergrondmuziek, waarbij de gasten goed konden praten. En dat is helemaal gelukt: de muziek was heerlijk en de muzikanten waren erg prettig en bescheiden. Terra Nova heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen! Ook van mijn gasten kreeg ik complimenten over de muziek. Natuurlijk moest ik me met mijn gasten bezighouden, daardoor heb ik eigenlijk wat te weinig naar Terra Nova kunnen luisteren. Maar gelukkig staan ze nog op video!

Dus Terra Nova, bedankt voor de zalige muziek. En jij Thijs, voor het organiseren. Beslist voor herhaling vatbaar!

Hartelijke groeten, Jeannette van der Maten
P.S. Een goede combinatie met contrabas, gitaar en viool!


Katholieke Universiteit Nijmegen

Terra Nova heeft fantastisch gespeeld. Het feest was erg druk waardoor ik ze zelf niet precies altijd heb kunnen horen en in de gaten heb kunnen houden, maar van anderen heb ik gehoord dat ze de muziek erg leuk hebben gevonden.

Groet, Marinel
Katholieke Universiteit Nijmegen

Globale kosten

uitkoop ex reiskosten en 9% btw
1 x 60 min binnen 1 uur - duo 600,00 - trio 800,00
3 x 30 min binnen 2 uur - duo 700,00 - trio 950,00
3 x 40 min binnen 3 uur - duo 800,00 - trio 1050,00

Reiskosten Amsterdam
tot 3 pers 0,40 / 4 pers 0,50 / 5 pers 0,60

optioneel
extra set 60,00 pp
wachtuur 30,00 pp
extra muzikant va 300,00
geluid 150,00