vragen en antwoorden

Staat uw vraag er niet bij? Bel 026 4429631

beschikbaarheid opvragen?

1  open de pagina van een act
2  klik rechtsboven op de
3  vul de vragen in en verzend het formulier

kostenindicatie?

De globale kosten van een act kunt u opvragen via info@muziekburo.nl

de artiesten

De bands en artiesten bij Muziekburo.nl zijn zeer ervaren met het spelen op feesten en evenementen.

- ze komen op tijd
- gaan goed gekleed
- zijn flexibel en stellen geen hoge eisen
- spelen in op de sfeer en het publiek
- spelen nooit op een te hoog volume
- opereren op de achtergrond en als het kan op de voorgrond
- ze zijn er voor u en doen er alles aan uw feest te laten slagen

uitleg optie

Een optie is een vrijblijvende reservering voor ca 10 dagen of langer wanneer u op tijd aangeeft de optie te willen verlengen. In geval er een 2e aanvraag komt heeft u nog steeds het 1e recht te reserveren maar zal de optie op een zeker moment overgaan naar een ander. 

uitleg reservering


In tegenstelling tot een optie is een reservering niet vrijblijvend omdat de artiesten niet meer door een ander in optie genomen kunnen worden. U heeft gereserveerd, de boeking is daarmee definitief. De uitwerking van alle details is dan nog een formaliteit. De overeenkomst die u uiteindelijk van ons ontvangt bevat alle afspraken over en weer.

boekingen algemeen

Bands & artiesten komen over het algemeen 1 tot 2 uur voorafgaand aan het optreden opbouwen zodat alles ruim op tijd klaarstaat. 

Wanneer artiesten niet in de gelegenheid zijn thuis te eten verwachten wij een lunch of warme maaltijd. 

Eventuele parkeerkosten komen voor rekening opdrachtgever en worden bij voorkeur ter plaatse afgerekend.

boekingen bedrijven

Bij boekingen voor bedrijven werken we met een uitkoopsom. U ontvangt van ons een btw factuur en onze inhoudingsplichtigen verklaring. Muziekburo.nl neemt daarmee de inhoudingsplicht van u over en verzorgt alle loon afdrachten en betalingen, zie loonadministratie

boekingen privésfeer

Bij boekingen in de privésfeer werken we met één van de volgende constructies: wanneer de artiesten als zzp'er werkzaam zijn werken we met een uitkoopsom, wanneer de artiesten niet als zzp'er geregistreerd staan werken we met een aanbetaling en een contante betaling op de dag zelf, zie loonadministratie

versterkte muziek op locatie verboden?

In de praktijk valt dat meestal reuze mee. Waar het die locaties om gaat is dat ze geen gezeur met hun buren krijgen en daar houden wij graag rekening mee. Een stem of een akoestische gitaar zijn domweg te zacht om zonder versterking in te zetten en dat begrijpt men bij die locaties gelukkig ook is onze ervaring. Zie ook voorbeelden decibels

last minute

Gelukkig komt het vrijwel niet voor maar mocht de door u geboekte act niet kunnen optreden dan lossen wij dat probleem voor u op. Muziekburo.nl heeft sinds 1996 een flink netwerk opgebouwd dat goed van pas kan komen bij last minute boekingen. 

reservering annuleren

Bij volledig annuleren gelden onderstaande percentages over de gage. Bij verplaatsen houden we de helft daarvan aan, tenzij de artiest met minder genoegen neemt.

- tot 10 dagen voor de productiedatum: 100%
- tot 70 dagen voor de productiedatum: 80%
- tot 130 dagen voor de productiedatum: 60%
- tot 190 dagen voor de productiedatum: 40%
- 250 dagen of meer voor de productiedatum: 20%