beschikbaarheid opvragen?

1  klik rechtsboven op
2  vul de vragen in en verzend het formulier

Beoordeling: 4,9 - 7 reviews

Terra Nova Musica - hot club gipsy jazz

Op zoek naar gipsy jazz en swing muziek voor uw receptie bruiloft of bedrijfsfeest? Terra Nova Musica speelt oa met muzikanten uit de Rosenberg famillie pure gipsy swing en jazzmuziek in navolging van de legendarische balkan zigeuner gitarist Django Reinhardt.

De band weet feilloos de Hot Club de France sfeer van het Parijs van de dertiger en veertiger jaren op te roepen. Op de achtergrond of voorgrond, voor een groot of klein gezelschap. Terra Nova past zich feilloos aan de speelsituatie aan. Terra Nova weet zich op de achtergrond te houden maar ook op het juiste moment op de voorgrond te treden. 

bezettingen

De band is samen te stellen met gitaar, contrabas, viool, accordeon en zang. 

django reinhardt

Gitarist Django Reinhardt is de grondlegger van de gipsy swing. Met zijn ensemble Quintette du Hot Club de France, bracht hij in de dertiger jaren een muzikale revolutie teweeg. Het was voor het eerst, dat een Europese jazzmusicus een volledig nieuwe stijl tot ontwikkeling bracht. Dit deed hij door verschillende muzikale stromingen (o.a. jazz en valse musette), met elkaar te combineren in een unieke bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat. Vandaag de dag is gipsy swing muziek een traditie van de Westerse zigeuners geworden. Het leren spelen van deze muziek wordt van vader op zoon overgedragen. Enkele bekende vertolkers van Django's gipsy wereldmuziek zijn: Stochelo Rosenberg en Angelo Debarre.


keywords

Terra Nova Musica, hot club gipsy jazz, 12,5 jaar getrouwd, 25 jaar getrouwd, 40 jaar getrouwd, 50 jaar getrouwd, Achtergrond gitaarmuziek, Achtergrondmuziek, Achtergrondmuziek 25 jarig huwelijk, Achtergrondmuziek bijeenkomst, Achtergrondmuziek duo, Achtergrondmuziek trio, Achtergrondmuziek voor 25 jarige huwelijk, Achtergrondmuziek voor een bruiloft, Achtergrondmuziek voor een tuinfeest, Achtergrondmuziek zonder zang, Akoestisch trio, Akoestische achtergrondmuziek, Akoestische band, Akoestische Band voor een foodfestival, Akoestische bruiloftband, Akoestische muziek, Akoestische muziek bruiloft, Akoestische muziek ensembles en looporkesten, Alumni bijeenkomst, Artiest bedrijfsfeest, Artiest personeelsfeest, Band & DJ voor buitenlocatie, Band DJ voor een Congres Borrel, Band in een strandtent, Band met accordeon of accordeonist, Band met viool of violist, Band of DJ voor een food truck festival, Bruiloft achtergrondmuziek, Bruiloft muziek in festival stijl, Bruiloftband, christelijke bruiloft, Dj of band voor alle leeftijden, Domaine d'Heerstaayen Strijbeek, Easy Listening Band, Gelderse bands, Gipsy Jazz Band, Gipsy swing trio, Hot Club de France Band, Instrumentale achtergrondmuziek, Instrumentale band, Jaren 40 Band, Jazz Band, Jazz band of jazz combo, Jazz duo achtergrond, Jazzband voor bruiloft of huwelijk, Jazztrio, kampvuur muzikanten, Kampvuurband, Live muziek in een natuurgebied, Live muziek voor buitenlocatie, Mooie achtergrondmuziek, Muziek, Muziek bedrijfsuitje, Muziek bij een amuse festival wijnproeverij, Muziek huwelijksborrel, Muziek in een strandtent, Muziek stadhuis, Muziek stiltegebied, Muziek voor een festivalbruiloft, Muziek voor een vintage festival, Muziek voor een vrijwilligersavond, Muziek voor feest in festival stijl, Muziekburo.nl - Bands dj's en meer!, Muziekgroep of band in retro kleding, Muziektrio, Muzikale mannen, Muzikant voor bruiloft of huwelijk, Muzikanten Duo, Muzikanten Trio, Onversterkt trio, Onversterkte muziek, Rondlopende muziekgroep, Rustige achtergrondmuziek, Sfeervol gitaarduo, Trouwfeest, Vrolijke achtergrondmuziek, Wereldmuziek Band,
reviews Terra Nova Musica

Sylvia
Hallo Thijs, Het was heel geslaagd. Iedereen heeft er ontzettend van genoten en mijn moeder (daar draaide het tenslotte om) zeker ook! We hebben de band uitgebreid bedankt op de avond zelf. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid waar we een bandje voor nodig hebben. We zullen dan zeker overwegen Terra nova musika opnieuw te boeken.

Groet, Sylvia
Margriet Brokerhof
Na lang zoeken "vonden" wij voor de muzikale omlijsting van onze huwelijksreceptie. Terra Nova dat onze huwelijksdag op een grandioos professionele wijze heeft opgeluisterd. Wij vonden Het Rosenberg Trio te duur en zochten een vervanger. De muziek die Terra Nova op onze avond bracht was geweldig. Het enige verschil was te merken als je naar ze keek. Alleen qua uiterlijk lijken ze niet op het Rosenberg trio.

Jan & Margriet Brokerhof uit Otterlo
Omroep Brabant
Langs deze weg zouden wij graag de jongens van Terra Nova bedanken voor hun inzet en mooie spel, afgelopen vrijdag op het Omroep Brabant personeelsfeest. Voor een volgende feest zal ik zeker aan ze denken. Ik hoop dat ze nog deelgenomen hebben aan het buffet. Jammer dat we ze aan het eind van de avond hebben gemist.

Nogmaals: bedankt en vele groeten van de organisatie.

Groet, John Janssen
Omroep Brabant
Esther Post
Graag willen we via jou het hele ensemble Terra Nova heel erg bedanken voor jullie bijdrage op ons huwelijksfeest van 31 mei j.l. in het Wijnfort te Lent. Al direct nadat wij jullie repetitie van 25 januari bij Stefan thuis in zijn sfeervolle spoorwachtershuis hebben mogen bijwonen, waren wij er van overtuigd dat jullie een belangrijke stempel zouden kunnen drukken op de stemming tijdens ons feest. Jullie hebben dit dan ook meer dan waar gemaakt!! De gehele avond is de sfeer perfect geweest en hebben jullie "opvallend onopvallend" de gezelligheid een extra dimensie gegeven. Nogmaals hartelijk dank en houd ons op de hoogte van jullie ontwikkelingen. Ook als jullie nieuwe CD verschijnt houden wij ons zeer aanbevolen.

Heel veel (muzikaal) succes toegewenst en tot gauw.

Met vriendelijke groet, Edwin & Esther Post
Financial Assets Executive Search
Alles ging prima, dank nogmaals voor het regelen. Super leuke muziek (kan mij voorstellen dat het best ondankbaar is soms op zo’n gelegenheid spelen maar het werd zeer goed ontvangen en zeker gewaardeerd!

Bedankt en groet,
Jeannette M. Samplonius
Financial Assets Executive Search
Jeannette van der Maten
Dag Thijs. Graag wil ik je bedanken voor het fantastische optreden van Terra Nova op mijn feestje van afgelopen zaterdag bij ons thuis. Ik wilde graag rustige sfeervolle achtergrondmuziek, waarbij de gasten goed konden praten. En dat is helemaal gelukt: de muziek was heerlijk en de muzikanten waren erg prettig en bescheiden. Terra Nova heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen! Ook van mijn gasten kreeg ik complimenten over de muziek. Natuurlijk moest ik me met mijn gasten bezighouden, daardoor heb ik eigenlijk wat te weinig naar Terra Nova kunnen luisteren. Maar gelukkig staan ze nog op video!

Dus Terra Nova, bedankt voor de zalige muziek. En jij Thijs, voor het organiseren. Beslist voor herhaling vatbaar!

Hartelijke groeten, Jeannette van der Maten
P.S. Een goede combinatie met contrabas, gitaar en viool!
Katholieke Universiteit Nijmegen
Terra Nova heeft fantastisch gespeeld. Het feest was erg druk waardoor ik ze zelf niet precies altijd heb kunnen horen en in de gaten heb kunnen houden, maar van anderen heb ik gehoord dat ze de muziek erg leuk hebben gevonden.

Groet, Marinel
Katholieke Universiteit Nijmegen