Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 1807
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 1805
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2325
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2329
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2334
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2327
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2324
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 3243
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2328
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 2335
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 3240
Arthur Ebeling en Fay Lovsky, great roots music 3241

Arthur Ebeling en Fay Lovsky

great roots music

Een zingende zaag en een gretsch gitaar. Zowel evergreens als obscuriteiten, engeltjes en olifanten. De twee knapste koppen van Nederland vormen samen het perfecte muzikale huwelijk. De voorliefde voor rare klanken en effecten, de grappige monologen en interactie met hun publiek maken hun optreden steeds weer bijzonder en sfeervol.

back to new orleans

Onder de titel 'Back to New Orleans' brengen Arthur Ebeling en Fay Lovsky en band een 2 x 50 min durend muziekprogramma dat zich goed leent voor theaters en festival podia. Het repertoire bestaat uit een verfijnde gumbo van jazz, folk, blues, soul, rock & roll en ballades. Geïnspireerd op de muzikale tradities van New Orleans, op luchtige wijze gebracht, in perfecte harmonie en met spontane interactie met het publiek

arthur ebeling

Arthur Ebeling wordt gezien als een zeer gewaardeerde live muzikant maar is nooit echt tot radio en TV doorgedrongen. Daardoor bij het grote publiek iets minder bekend. Ebeling speelde onder andere met Huub van der Lubbe, Fay Lovski en Bennie Jolink tijdens diens solo theaterproject. Al jaren is hij vaste gast op De Parade en Oerol, en toert elk jaar minstens tweemaal door de UK en door Spanje. Hij stond op het North Sea Jazz, was slotact op het hoofdpodium van Jazz in Duke Town 2006 en speelde op vele grote blues- en jazzfestivals in binnen- en buitenland. Hij wordt de Gretsch koning van Nederland genoemd en beheerst een meesterlijke gitaartechniek. Al meer dan 8 lp's en cd's staan op zijn naam.

Arthur Ebeling heeft zich ontwikkeld tot Nederlands meest authentieke, ontzagwekkende en veelzijdige gitarist, zanger en componist. Hij houdt overduidelijk zielsveel van zijn gitaar. Hij maakt zijn reputatie als integere meestergitarist keer op keer meer dan waar.

Zijn liedjes verraden een aparte kijk op de wereld. Hij houdt van alledaagse thema's, zoals het uit bed vallen, of, op zoek naar de ideale vrouw. Kortom: oorlog en liefde.

fay lovsky

Gedurende haar schooltijd op de middelbare school trad Fay op in cafés, met nummers van Joni Mitchell en Simon and Garfunkel. Op de Gerrit Rietveld Academie studeerde ze grafische en audiovisuele vormgeving. Tijdens deze studie maakte ze enkele filmpjes voor de televisiequiz Twee voor twaalf van de Vara. Met het hiermee verdiende geld kocht ze een viersporenrecorder van Revox. Net als de artiesten Todd Rundgren, Van Dyke Parks en 10cc (die zij zeer bewondert) nam zij hierop al haar muziek zelf op. Dit ging volgens het sound on sound-principe, wat ook de titel is van haar eerste album. De Engelse zanger Jona Lewie hielp een handje mee.

In 1986 ging Fay meewerken aan Magnificent Seven van Henny Vrienten. Deze band bestond van 1986 tot 1991 en maakte maar 1 CD. De band speelde filmklassiekers. In 1986 verleende Fay Lovsky ook haar medewerking aan La Grande Parade, een verzamel-CD over de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum.

In 1994 richtte Fay de groep La Bande Dessinée op, waarmee ze ook twee albums maakte. Dit resulteerde in een hernieuwde belangstelling voor Fay Lovsky in 1996. Haar oude materiaal werd opnieuw uitgebracht (op CD). Ook trad ze op in de Efteling sprookjesshow in 1996 en 1997.

In 2000 ontving Fay Lovsky een Gouden Harp. Ook bracht ze haar eerste Nederlandstalige album uit, onder de titel Eigen weg. In 2002 speelde ze de zingende zaag in de begeleidingsband van de Amerikaanse striptekenaar Robert Crumb.