Beschikbaarheid opvragen?

Open de pagina van een band of artiest

Klik daar op check beschikbaarheid

Je kan meerdere acts aan het winkelmandje toevoegen!

Het opvragen van de beschikbaarheid is geheel vrijblijvend

Gebruik altijd dit formulier, ook bij een last-minute aanvraag

Op iedere bandpagina staan deze handige knoppen

Uitleg knoppen

Wat is een optie?

Een optie is een vrijblijvende reservering voor ongeveer 10 dagen of langer. Als je op tijd aangeeft de optie te willen verlengen, kan dat.

Als er een tweede aanvraag komt, heb je nog steeds het eerste recht op reservering, maar zal de optie op een gegeven moment overgaan naar iemand anders.

Wat is een reservering?

Bij een reservering worden de artiesten exclusief voor jouw evenement gereserveerd. Je boeking is dan definitief en je hoeft je geen zorgen te maken dat de artiesten elders worden geboekt. De verdere afstemming van de details is slechts een formaliteit. Je ontvangt van ons een overeenkomst waarin alle afspraken duidelijk worden vastgelegd.

Bij het merendeel van onze reserveringen werken we met een uitkoopsom. Je ontvangt een btw-factuur, inclusief onze inhoudingsplichtigen verklaring. Hiermee nemen wij de verantwoordelijkheid voor belastingen en verzekeringen van je over, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Muziekburo.nl verzorgt tevens de loonafdrachten en betalingen, waardoor alles soepel en zorgeloos verloopt.

Op de dag zelf?

We komen meestal ongeveer een uur van tevoren aan, zodat we genoeg tijd hebben om alles op te zetten. Op de dag zelf bespreken we de speeltijden en eventuele speciale verzoeken. Natuurlijk passen we ons altijd aan aan de sfeer en de vibe van het feest of evenement, en we zorgen ervoor dat het volume altijd aangenaam is. Als we niet thuis kunnen eten, stellen we een lunch of warme maaltijd op prijs. Als er parkeerkosten zijn, worden die doorberekend aan de opdrachtgever.

Wat als de artiest ... ?

Geen zorgen! Gelukkig gebeurt het zelden, maar als de act die je hebt geboekt om welke reden dan ook niet kan optreden, maken we ons samen met jou niet al te druk. Bij Muziekburo.nl hebben we sinds 1996 een uitgebreid netwerk opgebouwd, wat van onschatbare waarde is bij last-minute boekingen. Dus laten we samenwerken om een oplossing te vinden die het beste bij je wensen past.

Versterkte muziek verboden?

Bij Muziekburo.nl besteden we altijd veel aandacht aan het volume van onze optredens, in lijn met het aantal aanwezige gasten en de regels van de locatie. We begrijpen volledig de wens van locaties om geen overlast voor de buren te veroorzaken, en we houden daar dan ook zeker rekening mee. Tegelijkertijd is het belangrijk te erkennen dat sommige muziekinstrumenten, zoals een stem of een akoestische gitaar, zonder versterking simpelweg niet genoeg volume hebben om effectief te zijn. Gelukkig begrijpen de meeste locaties dit ook en zijn ze bereid om daar flexibel mee om te gaan. Meer informatie over Decibels

Algemene voorwaarden 2024

Wijzigingen en herboekingen verlopen altijd via Muziekburo.nl.

Vanuit privacy overwegingen geven we geen telefoonnummers van artiesten.

Wanneer de artiest(en) niet in de gelegenheid zijn thuis te eten, verwachten wij een lunch of maaltijd. Met de gasten mee-eten is ook prima.

Eventuele parkeerkosten (max 1 auto per 2 artiesten) zijn voor rekening van de opdrachtgever en worden ter plaatse verrekend tenzij die al middels deze overeenkomst verrekend zijn.

Aanpassingen en verzoekjes graag per e-mail doorgeven, die nemen we dan mee in de laatste briefing.

Over het algemeen worden de speeltijden en andere wensen bij aankomst op de dag zelf besproken. In geval er geen overleg mogelijk is, worden de aangegeven speeltijden aangehouden.

De bands van Muziekburo.nl houden te allen tijde rekening met het volume in relatie tot het aantal gasten en de voorwaarden die de locatie stelt.

Nummers van een playlist doorstrepen is meestal geen goed idee, artiesten spelen die nummers meestal totaal anders dan de originele uitvoering.

De opdrachtgever staat garant voor de veiligheid van de artiesten en de uitvoerbaarheid ter plaatse.

Gelukkig komt het vrijwel niet voor, maar mocht de door jou geboekte act niet kunnen optreden, dan zoeken we in overleg met jou naar de best mogelijke oplossing. Bij ziekte van een bandlid hebben we vrijwel altijd een goede vervanger beschikbaar.

Eventuele klachten moeten direct bij alle betrokken partijen kenbaar gemaakt worden om erger te voorkomen. Een klacht van de opdrachtgever of opdrachtnemer geeft geen recht om de overeenkomst op te zeggen of betaling (geheel of gedeeltelijk) na te laten of uit te stellen.

Muziekburo.nl zal je gegevens niet met derden ter beschikking stellen of delen, tenzij wij daar wettelijk toe worden verplicht. In ons privacybeleid staat welke gegevens wij bewaren.

Bij volledige annulering gelden onderstaande percentages. Bij verplaatsen binnen 1 jaar houden we de helft daarvan aan. Wanneer de te verplaatsen act niet op de door jou gekozen datum beschikbaar is, houden we ook de helft aan.

Tot 30 dagen voor de productiedatum 100%
Tot 60 dagen voor de productiedatum 75%
Tot 120 dagen voor de productiedatum 50%
Tot 180 dagen voor de productiedatum 25%

In geval de reservering vanwege een overheidsbevel niet door kan gaan, worden er bij het verplaatsen binnen 1 jaar geen extra kosten berekend, maar zijn prijsindexatie aanpassingen mogelijk. Een tweede mogelijkheid is om (alsnog) volledig te annuleren, dan betaal je 50% van de oorspronkelijke gage.