Thijs Verwer

Thijs Verwer, geboren en getogen in de muziek. Zowel zelf muzikant als de spin in het web van het grote Nederlandse muzikanten netwerk. 

Muziek maakt magische momenten. Muziek verzacht, versterkt, verbindt en is de manier om feesten en events in memorabele ervaringen te veranderen. Bij iedere gelegenheid past een specifieke soort live muziek. In de afgelopen decennia heb ik daarin een groot netwerk opgebouwd met daarin op iedere specifieke vraag het juiste muzikale antwoord. 

Ben jij op zoek naar entertainment voor jouw speciale gelegenheid? Ik denk graag met je mee. 

www.thijsverwer.nlThijs Verwer speelt als drummer/percussionist bij diverse bands en is tevens een enthousiaste dj. Een overzicht van de bands waarmee hij actief is staat op combinatie band en dj

Na het afronden van zijn studie slagwerk lichte muziek aan het conservatorium besloot Thijs in 1996 Muziekburo.nl op te richten. Een samenwerking van Nederlandse bands en acts voor feesten en evenementen.  referenties

Arthur Ebeling & Fay Lovsky (2001 tot heden)
Arthur Ebeling Band (2001 tot 2008)
Backtrack Gentlemen (2011 tot 2015)
Captain Gumbo (1994 tot 1995)
Flaco Jiminez (1997)
Louis! (2003 tot 2005)
Little Willie Littlefield (2005)
Martijn Schok Boogie Trio (1992 tot 2005)
Nathalie Matteau (2008 tot 2009) 
Nighthawks at the Diner (1996 tot 2011) 
Philip Kroonenberg (1998 tot 1999)
Silvan Zingg (2004)Joke en Michiel

Ons trouwfeest, met nadruk op feest was 29 sept 2017. Live muziek was de wens, lekker dansen was een must. Uitdaging was een niet al te grote dansvloer en toch wel een eigenwijs echtpaar (40+) dat niet snel overtuigd is en bovendien graag de zaken goed geregeld wil hebben...

Thijs heeft ons geholpen met de keuze vd band, Latinos Amigos. We waren behoorlijk sceptisch. Is dit wel een goede keuze? Gaan mensen wel dansen? Wordt het wel een feest? Thijs heeft ons gerust gesteld, meerdere keren, maar liet de keus wel bij ons. Geen druk. Zijn oprechte advies was doorslaggevend om onze twijfel weg te nemen. 

Eindresultaat: een knal feest waarbij we gedanst en genoten hebben. En we waren niet de enige. Wat een sfeer. Blijkt dus dat stiekem toch heel veel mensen de Zuid-Amerikaanse muziek heerlijk vinden. De muziek laat het ook niet bepaald toe dat je aan de 'zijlijn' blijft kijken ... 

Amigos Latinos (5 personen) voelde fantastisch aan hoe je een avond opbouwt. Het werd steeds energieker. Uiteraard hadden we een dans ingestudeerd en ook daar heeft de band erg goed op ingespeeld. Ze hadden het Latin nummer goed voorbereid waardoor ik zelfs met de figuren inclusief het 'eindfiguur' helemaal uitkwam. Ook zo'n dingetje ;-))

Afijn al met al een erg geslaagd feest waarbij Thijs in de aanloop er naar toe een essentiële rol vervulde. Thijs, nogmaals dank voor je adviezen en geduld.

Zeker tot ziens!

Hartelijke groet,
Joke en Michiel

Sharog en Veronic

We zijn op 29 april 2017 getrouwd en Thijs heeft voor de gehele muzikale invulling gezorgd. Te beginnen met de band Amigos Latinos met Cubaanse muziek bij binnenkomst van de 150 avondgasten en het aansluitend diner. Daarna de aftrap van het feest met Thijs als DJ Thijsgewijs met Sanne Landvreugd op sax. Dat was waanzinnig, iedereen kwam in beweging! 

De rest van de avond trad Thijs op als DJ en wisselde hij steeds (op ons verzoek) dance, pop en latin met elkaar af. Op ons huwelijk trad ook een buikdanseres op en alle muziek daarvoor regelde Thijs. Ook zorgde hij voor geluid e.d. steeds als iemand een speech wilde geven. Verder was het geluid en de belichting fantastisch. Kortom: een perfect feest tot en met de laatste dans! Ook wat betreft de kosten vonden we het uiterst redelijk! Helemaal in vergelijking met andere offertes die we kregen.

We zijn Thijs daar erg dankbaar voor! Vanaf het eerste moment wisten we dat we niet te maken hadden met 'iemand die plaatjes draait'. Thijs is een talentvolle muzikant die perfect in staat is om de muzikale invulling te verzorgen op zo'n belangrijke avond. Hij is een ontzettend fijn persoon om mee te werken. Hij heeft steeds goed naar onze wensen geluisterd en is zeer geduldig met ons geweest. De muziek op onze bruiloft was heel  belangrijk voor ons en we wilden dat het perfect was. Daarom hebben we best wel veel druk bij Thijs neergelegd. Hij ging daar heel professioneel mee om en stelde ons steeds gerust. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen! 

We kunnen het Muziekburo c.q. Thijs Verwer aan iedereen aanraden!

muziek maken is iets heel bijzonders

Jamie Jansen 28 okt 2014

Als muzikant kun je natuurlijk op een heleboel verschillende manieren je geld verdienen. Thijs Verwer heeft hier zo zijn eigen manier op gevonden. Hij is in 1996 een bureau begonnen voor straatmuzikanten genaamd Het Muziekburo. Het bureau bestaat uit een heleboel verschillende bandjes die optreden op feesten en partijen. Thijs legt uit hoe hij dit bureau is begonnen en hoe het in zijn werk gaat.

”In de muziek heb je  een aantal lagen met bepaalde eigenschappen. Je hebt de straatmuzikant, die is wel zichtbaar maar zal altijd onbekend en arm blijven. De muzikanten die ook zichtbaar zijn, zijn de mensen die op festivals enz. optreden. Daartussenin heb je nog een laag van muzikanten die professioneel werkzaam is maar die onzichtbaar is. Dat zijn mensen die optredens verzorgen op feesten zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en recepties. Deze feesten zijn niet openbaar toegankelijk door middel van het kopen van een kaartje. Dat is ook het werkveld waar ik in te vinden ben.

Ik heb gestudeerd aan het conservatorium en heb me gespecialiseerd in drums. Na mijn afstuderen stond ik voor de keuze wat ik met mijn muziek wilde gaan doen. Ik kon les gaan geven op scholen, je komt dan vaak op muziekscholen terecht en je hebt de zekerheid van een vast inkomen. Tijdens mijn studie heb ik een tijdje stage gelopen op een school maar dit bleek niks voor mij. Ik vond het niet leuk om te doen en de kinderen waren ook niet heel motiverend. Ook heb ik tijdens mijn studie een tijdje in een orkestje gespeeld. Dit was best commercieel werk, we traden dan ‘s avonds in pak op in restaurants. Dat heb ik een paar jaar gedaan en ik heb in die tijd ontzettend veel gespeeld waardoor ik ook zeker geen studieschuld had. Uiteindelijk bleek dit toch niets voor mij.

Ik ben toen in verschillende bandjes gaan spelen en dat doe ik nog steeds. Wel heb ik heel lang de ambitie gehad om richting festivals met deze bands een soort van bekendheid te vergaren. Op een gegeven moment liep ik en ook andere bandleden daarbij tegen allerlei praktische problemen aan (zoals kinderen en hypotheken enz.). Op dat moment vervliegt die droom een beetje. Toen ben ik totaal uit het niets een bureau begonnen, ik was in het begin ook een ontzettende oen in het opzetten daarvan. Ik heb het allemaal stapsgewijs en met vallen en opstaan moeten uitzoeken. Wat daarbij heel erg hielp was dat ik heel veel dingen leuk vindt om te doen, en die vele dingen die ik leuk vind, zijn heel belangrijk om zelf een bedrijf op te starten. Het prutsen met computers en websites en handige systemen voor boekingen bedenken dat vind ik heel erg leuk om allemaal zelf uit te zoeken.

Het concept kwam bij mij naar boven omdat ik in die tijd in een bandje speelde dat best succesvol was en dus steeds meer werk kregen. Op een gegeven moment hadden zich vijf van dat soort bandjes bij elkaar verzameld en die waren in feite inwisselbaar. Ze speelden allemaal in smoking en speelden dezelfde liedjes die iedereen kende. Dat werd op een gegeven moment een boekingsbureau. Ze speelden dan vaak zelf het grootste deel van de boekingen en mij vroegen ze af en toe als invaldrummer. Ik vond dat idee heel sympathiek en ik had op dat punt ook niet het gevoel dat ik de drummer was die Nederland ging veroveren. Dat wat ik deed, steeds in kleine bandjes spelen, dat vond ik ook leuk en vooral heel sympathiek.  Het woord sympathiek haal ik steeds weer naar boven. Als je op straat speelt ben je anoniem, het gebeurt niet vaak dat mensen met je in gesprek raken omdat ze je zo’n interessant persoon vinden. Op de feesten waar we met bandjes optreden hebben we het eigenlijk direct in de pocket en ontstaat er vaak meteen een leuke sfeer.

Ik krijg regelmatig e-mails van mensen die zich aanbieden om bij Het Muziekburo te komen werken. Ik kies mensen uit op basis van ervaring en kennis, ik hoor heel snel of iemand kan zingen en of een bandje kan spelen en ik kan er vaak ook al heel snel uit halen wat de ”vibe” van een bandje is. Zo nu en dan spelen we ook met onze bandjes op straat, alleen niet als straatmuzikanten die met de pet rond gaan. We worden dan ingehuurd door de winkeliersvereniging, die betalen daar ook behoorlijk wat geld voor. Dit doen ze om bijvoorbeeld een koopavond te promoten.

Ik heb een aanbod van zo’n tachtig acts, een groot deel daarvan zijn bandjes en zo’n stuk of tien bestaat uit tekenaars, theateracts en dj’s. Ik ben geen ”bandjesboer”, ik ben muzikant en ik heb een bureau. Ik ben gewoon een heel erge muziekliefhebber.  Natuurlijk moet je het wel heel goed organiseren want je hebt aan beide kanten met mensen te maken. Je verkoopt bijvoorbeeld geen spullen waarbij je alleen maar aan één kant met mensen te maken hebt. Wanneer je een contract maakt moet dat wel goed in elkaar zitten. Er mogen geen fouten in staan en een week voordat het optreden is moet er nog even contact komen en na het optreden moeten alle lonen uitbetaald worden. Er komt ontzettend veel bij kijken.

Mijn bedrijf heeft mij wel een beetje een workaholic gemaakt maar dat komt gewoon omdat ik het leuk vind. Alle werkzaamheden die ik heb lopen helemaal door mijn privéleven heen. Muziek maken is iets heel bijzonders, wanneer je muziek maakt gaat de tijd heel snel. Iedereen in de kunsten, zeker van andere disciplines, kijken allemaal met een schuin oog en een beetje jaloers naar muzikanten. Ik heb vaak gemerkt dat mensen daar ook echt voor uitkwamen. Het is een hele directe kunstvorm, maar je doet het wel samen en je doet het zonder woorden. Muziek vindt op het moment zelf plaats en als er een goede interactie is tussen de muzikanten en een goede interactie met het publiek is dat fantastisch!