Blue Grass Boogiemen, bluegrass band 619
Blue Grass Boogiemen, bluegrass band 1705
Blue Grass Boogiemen, bluegrass band 4477
beschikbaarheid opvragen?

1  klik rechtsboven op
2  vul de vragen in en verzend het formulier

Beoordeling: 4,5 - 2 reviews

Blue Grass Boogiemen - bluegrass band

The Blue Grass Boogiemen treden op met akoestische instrumenten rond één microfoon en desgewenst onversterkt. Ze zijn bekend van diverse evenementen als Oerol, Noorderslag, Lowlands en vele internationale festivals van Amerika tot Japan. 

"Lowlands was een knaller! Tent afgeladen vol, dak eraf. Ze hadden het hardst gemeten applaus en waren één van de hoogtepunten van het festival"

bluegrassmuziek

Bluegrassmuziek die zijn roots zowel in de Europese als de Afro-Amerikaanse tradities heeft is volop in de belangstelling geraakt door de film Oh, Brother Where Art Thou en artiesten als Steve Earle en Dolly Parton. 

prijzen & awards

In eigen land wonnen The Blue Grass Boogiemen maar liefst zes keer de Gram Parsons-Award als 'beste akoestische band' en onlangs werden zij als 'De echte helden van het 'Blue Highways'-festival' bestempeld in het Utrechts Nieuwsblad nadat zij ex-lid van de bekende Amerikaanse band The Byrds Chris Hillman begeleidden tijdens dit prestigieuze Americana-festival in Vredenburg.

Verder werden zij tijdens het 'European World of Bluegrass'-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Bluegrass Music Association, verkozen tot "Most popular European bluegrass band". De Volkskrant schreef 'Betere country wordt in Nederland niet gemaakt'.

The Blue Grass Boogiemen wonnen in Ierland "The Waterford crystal bowl" op het Guinness Bluegrass festival voor de "most popular band". In Holland kregen ze de "Silver Fiddle” en 6 achtereenvolgende jaren de "Gram Parsons" award, beide voor de beste country/bluegrass band.

Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van een Blue Grass Boogiemen optreden in DC. In Ierland wonnen zij de 'Crystal Bowl' als meest populaire band tijdens het 'Guinness International Bluegrass Festival'.

keywords

Blue Grass Boogiemen, bluegrass band, 12,5 jaar getrouwd, 25 jaar getrouwd, 40 jaar getrouwd, 50 jaar getrouwd, Achtergrondmuziek 25 jarig huwelijk, Achtergrondmuziek bijeenkomst, Achtergrondmuziek voor 25 jarig huwelijk, Achtergrondmuziek voor een bruiloft, Achtergrondmuziek voor een receptie, Achtergrondmuziek voor een tuinfeest, Akoestische achtergrondmuziek, Akoestische band, Akoestische Band voor een foodfestival, Akoestische bruiloftband, Akoestische feestmuziek, Akoestische muziek, Akoestische muziek bruiloft, Akoestische muziek ensembles en looporkesten, Alumni bijeenkomst, Artiest bedrijfsfeest, Artiest personeelsfeest, Band en DJ voor buitenlocatie, Band en DJ voor een Congres, Band in een strandtent, Band met viool of violist, Band met zang gitaar en contrabas, Band met zanger, Band of DJ voor een food truck festival, Bluegrass Band, Bluegrass muziek, Bruiloft muziek in festival stijl, Bruiloftband, christelijke bruiloft, Country Folk Band, Cowboy band, DJ of band voor alle leeftijden, Domaine d'Heerstaayen Strijbeek, Jaren 40 Band, Live muziek in een natuurgebied, Lopende muziekgroep, Mobiel entertainment, Mobiel kwartet, mobiele muzikale ondersteuning, Mooie achtergrondmuziek, Muziek aan tafel, Muziek bedrijfsuitje, Muziek bij een amuse festival wijnproeverij, Muziek huwelijksborrel, Muziek in een strandtent, Muziek stadhuis, muziek voor een buitenfeest, Muziek voor een Congres Borrel, Muziek voor een festival wedding festival bruiloft, Muziek voor een festivalbruiloft, Muziek voor een vintage festival, Muziek voor een vrijwilligersavond, Muziek voor feest in festival stijl, Muziekburo.nl - Bands dj's en meer!, Muziekgroep of band in retro kleding, Muzikale mannen, Muzikant voor bruiloft of huwelijk, Muzikanten in vintage kledingstijl, Onversterkt trio, Trouwfeest, Wereldmuziek Band,
reviews Blue Grass Boogiemen

Roy Thijssen
Fantastische band gehad via Muziek Buro. Aanrader voor een volgend feest. Blue grass Boogiemen heel veel dank. Jullie hebben de avond compleet gemaakt. Het even meezingen met "fox on the run" was super tof. Ik hoop jullie nog vaker te gaan zien en beluisteren. Heel erg bedankt.
Jan en Albertha Frederiks
Afgelopen zaterdag hebben wij een fantastische avond gehad met de Blue Grass Boogiemen. Thuis hadden wij een feest georganiseerd voor familie, vrienden en buren. De B.G.B. spelen niet alleen bluegrass, maar eigenlijk alles wat je kunt bedenken. Zoals blues, country, jazz en rock and roll. De muziek is geweldig, maar ook de jongens zelf. Zij betrekken het publiek bij de keuze van de muziek en passen zich gemakkelijk aan bij de wensen van de gasten.

Een aantal van onze gasten bespeelt zelf een instrument en zij werden uitgenodigd om met de band mee te spelen. Voor onze (muzikale) gasten was dat natuurlijk geweldig. Kortom, wij hebben een topavond gehad! Blue Grass Boogiemen: heel erg bedankt!

Jan en Albertha Frederiks
techniek Blue Grass Boogiemen

100% akoestisch; we kunnen ons dan verplaatsen door de ruimte, een beetje interactief met het publiek nummers ten gehore brengen. Naast bluegrass kunnen we dan ook een greep doen uit ons hit-repertoire (hits uit de vijftiger en zestiger jaren, aangevuld met algemeen bekende evergreens) Bezetting: contrabas, gitaar, mandoline en banjo. Een indicatie qua speeltijden: 4 sets van 30 minuten in tijdsbestek van 4 uur. Deze manier van optreden blijkt altijd succesvol voor een gemeleerd publiek in de leeftijdsgroep van pakembeet 30-plus.

Versterkt concert van Blue Grass Boogiemen rondom die ene microfoon. Het repertoire blijft ook voornamelijk bij bluegrass. Er kunnen evt. wel een aantal 'bekendere' nummers tussendoor gedaan worden (Man of Constant Sorrow, Fox on the Run, Yellow River, Mr. Tamborine Man, Yambalaya) ten einde het ietwat 'luchtiger' te maken. Een indicatie qua speeltijden: 2 sets van 50 minuten of 3 sets van 40 minuten in tijdsbestek van 4 uur.