Blue Grass Boogiemen - bluegrass band, image 619
Blue Grass Boogiemen - bluegrass band, image 1705
Blue Grass Boogiemen - bluegrass band, image 4477

Blue Grass Boogiemen


bluegrass band

deze band is alleen te reserveren via de pagina van The Oldies

The Blue Grass Boogiemen spelen onder de naam The Oldies op bruiloften. Versterkt of 100% akoestisch, dus interactief met het publiek. Naast bluegrass spelen ze hits uit de vijftiger en zestiger jaren, aangevuld met algemeen bekende evergreens. Bezetting: contrabas, gitaar, mandoline en banjo. 
 
bluegrass muziek

Bluegrass muziek die zijn roots zowel in de Europese als de Afro-Amerikaanse tradities heeft is volop in de belangstelling geraakt door de film Oh, Brother Where Art Thou en artiesten als Steve Earle en Dolly Parton. 

prijzen & awards

In eigen land wonnen The Blue Grass Boogiemen maar liefst zes keer de Gram Parsons-Award als 'beste akoestische band' en onlangs werden zij als 'De echte helden van het 'Blue Highways'-festival' bestempeld in het Utrechts Nieuwsblad nadat zij ex-lid van de bekende Amerikaanse band The Byrds Chris Hillman begeleidden tijdens dit prestigieuze Americana-festival in Vredenburg.

Verder werden zij tijdens het 'European World of Bluegrass'-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Bluegrass Music Association, verkozen tot "Most popular European bluegrass band". De Volkskrant schreef 'Betere country wordt in Nederland niet gemaakt'.

The Blue Grass Boogiemen wonnen in Ierland "The Waterford crystal bowl" op het Guinness Bluegrass festival voor de "most popular band". In Holland kregen ze de "Silver Fiddle” en 6 achtereenvolgende jaren de "Gram Parsons" award, beide voor de beste country/bluegrass band.

Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van een Blue Grass Boogiemen optreden in DC. In Ierland wonnen zij de 'Crystal Bowl' als meest populaire band tijdens het 'Guinness International Bluegrass Festival'.


Roy Thijssen

Fantastische band gehad via Muziek Buro. Aanrader voor een volgend feest. Blue grass Boogiemen heel veel dank. Jullie hebben de avond compleet gemaakt. Het even meezingen met "fox on the run" was super tof. Ik hoop jullie nog vaker te gaan zien en beluisteren. Heel erg bedankt.


Jan en Albertha Frederiks

Afgelopen zaterdag hebben wij een fantastische avond gehad met de Blue Grass Boogiemen. Thuis hadden wij een feest georganiseerd voor familie, vrienden en buren. De B.G.B. spelen niet alleen bluegrass, maar eigenlijk alles wat je kunt bedenken. Zoals blues, country, jazz en rock and roll. De muziek is geweldig, maar ook de jongens zelf. Zij betrekken het publiek bij de keuze van de muziek en passen zich gemakkelijk aan bij de wensen van de gasten.

Een aantal van onze gasten bespeelt zelf een instrument en zij werden uitgenodigd om met de band mee te spelen. Voor onze (muzikale) gasten was dat natuurlijk geweldig. Kortom, wij hebben een topavond gehad! Blue Grass Boogiemen: heel erg bedankt!

Jan en Albertha Frederiks

Globale kosten

The Blue Grass Boogiemen zijn een internationaal bekende band, ze spelen onder de naam The Oldies op feesten en evenementen.