Klarendalseweg 523 6822GZ Arnhem NL
Frank Los, acteur tekenaar 88
Frank Los, acteur tekenaar 2420
Frank Los, acteur tekenaar 2422
Frank Los, acteur tekenaar 2512
Frank Los, acteur tekenaar 1623
Frank Los, acteur tekenaar 4378
Frank Los, acteur tekenaar 4380
Frank Los, acteur tekenaar 4929
Frank Los, acteur tekenaar 4381
Frank Los, acteur tekenaar 4930

Frank Los

acteur tekenaar

Frank Los is de ongelooflijke optelsom van een acteur, karikatuurtekenaar, plezierdichter, ceremoniemeester, goochelaar en stand-up comedian. Hij lijkt wel niet helemaal goed snik maar ondertussen weet hij precies wat hij moet doen om uw publiek te vermaken.

Met ruim 20 jaar ervaring als entertainer tussen het publiek en op het podium is Frank Los één van de bekendste improvisatoren van het land. Graag haalt hij daarbij zijn filosofische overdenksels, gedichten en kennis van menselijke communicatie uit de kast. Frank is rap met zijn tong en is het bijna nooit helemaal met iemand eens. Hij vindt meestal dat het anders kan maar weet dat ook te relativeren.

visueel notuleren

Frank maakt getekende notulen van de inhoud van uw bijeenkomst. Hierbij fungeert hij als sidekick. Op het juiste moment veroorzaakt hij een lach of een denkrimpel die aanzet tot verdere verdieping.

Op onnavolgbare wijze presenteert hij zijn notulen aan het eind van uw bijeenkomst. Hierin vat hij kort de inhoud samen. Uw bijeenkomst eindigt daardoor met een lach en optimisme. 


De notulen kunt u de volgende dag al versturen naar de deelnemers als PDF. Indien gewenst maakt Frank na afloop de notulen geschikt voor een bredere doelgroep als enkel de aanwezigen.

papier tekenen

De rode draad in zijn acts vormen de tekeningen die hij in drie minuten maakt. Hij gaat steeds op zoek naar nieuwe "slachtoffers". Daaromheen kan er van alles gebeuren. Verstrooid en onhandig beweegt hij zich door het publiek op zoek naar nieuwe "modellen". Er gaat eigenlijk altijd wel weer iets "mis" en daardoor is Frank ook zo grappig om naar te kijken. Het kan toch niet waar zijn dat zo'n persoon bestaat?

digitaal tekenen

Om in korte tijd veel tekeningen te maken stellen wij voor om dat digitaal te doen, zie de foto voorbeelden. Dat is leuk want alles wordt digitaal geprojecteerd dus iedereen kan meekijken. Het gaat snel want digitaal tekenen is makkelijker. Het is ook handig want de tekeningen kunnen worden afgedrukt of per email verzonden worden. Daarnaast heeft Frank tijdens het digitaal tekenen altijd nog veel te vertellen want ja zo is hij nu eenmaal. 

cabaret

Een congres, verjaardag, jubileum, symposium of bijzonder event? Frank Los kan een bijeenkomst niet alleen opvrolijken maar ook inhoudelijke accenten leggen en als katalysator dienen voor een levendige forum- of zaal discussie. Frank improviseert als geen ander op originele wijze. 

filosofie

Frank vindt het een noodzaak dat er meer gefilosofeerd wordt. Tenslotte zijn we op deze wereld hard toe aan nieuwe benaderingen van de werkelijkheid. Volgens hem kan het allemaal wat luchtiger en speelser want de zaken zijn vaak half niet zo belangrijk als wij denken dat ze zijn. Frank heeft daarover zo zijn eigen duidelijke ideeën en zet u er graag over aan het denken!

goochelen

Frank Los kan ook zeer enthousiast goochelen, althans dat vind hij zelf. Hij is dan ook met name op zoek naar trucks die vooral grappig zijn. Zo snuift hij bijvoorbeeld elastiekjes of peutert hij lampjes uit zijn neus. Doe dat zelf maar eens! 

sfeerbeheer

Uiteindelijk is Frank Los niet zo gek als hij er soms uitziet. Hij weet zich prima aan te passen. Op een straatfestival maakt hij groot spektakel. De tekeningen zijn dan ondergeschikt. Als Frank Los op een feest rondloopt met harde muziek is het precies andersom. Er is al genoeg spektakel. Dus het accent zal dan meer vallen op de karikaturen. Bij sommige groepen, zoals bijvoorbeeld bij studenten, is vaak wat grovere humor welkom. In een andere sfeer is galante en subtielere humor meer op zijn plek. Moet het intellectueel of juist zonder al te veel inhoud? U hoeft het Frank niet te vertellen. Frank voelt dat aan en verandert van kleur als een kameleon. Dat is het voordeel van een act met verschillende ingrediënten. Je kan er elke keer een ander gerecht van maken.

Ruud Olrichs
Het optreden van Frank was een groot succes! Veel gehoorde kreet, Waar heb je die nu weer vandaan. Prima performance en tekeningen sloegen aan, zeker de manier waarop zij tot stand kwamen. Het af en toe (zeer) luidruchtig het woord nemen, maakte ook dat hij de lachers op zijn hand kreeg. Ik geloof dat hij het zelf ook naar de zin had, kwam zelfs nog oude bekenden tegen. Kortom, een wezenlijke bijdrage aan een zeer geslaagd feest.
Groet, Ruud Olrichs
Gemeente Breukelen
Tenslotte werd de avond opgeleukt door de aanwezigheid van de sneltekenaar-komiek Frank Los. Met zijn komische uitspattingen won hij ieder om zijn vinger. Hij had dan ook snel een kring van enthousiaste collega's om zich heen verzameld die nieuwsgierig waren hoe hun collega op papier gezet werd! De lachsalvo's om zijn hilarische gedichten en uitspraken waren dan ook niet van de lucht! Mvg F.H. Menke
Gemeente Amsterdam Afvalservice West
Je was waanzinnig en wist iedereen te boeien. We moesten even aan je wennen, maar mede door jou werd onze personeelsavond tot een fantastische feestavond. Waarvoor dank, Directeur G. Wiggers
Ministerie van Landbouw
Er zijn vele leuke karikatuurtekeningen door Frank gemaakt en zijn verhalen en gedichtjes die hij tussentijds vertelde hebben het feest een extra lach gegeven. Mvg, Jasper Braks
Ministerie van Financiën

Bij deze willen we u bedanken voor uw bijdrage aan onze personeelsdagen. Tijdens het diner en de feestavond heeft u op creatieve en pakkende wijze van zich doen spreken. Uw aanwezigheid, performance, karikaturen en het opzoeken van de grens van het toelaatbare hebben geleid tot veel vermaak en gelach. Als organisatie van de personeelsdagen van de Auditdienst Financiën hebben wij uw satire hoog gewaardeerd en naar onze mening de overige aanwezigen ook.

Hoogachtend,
E.H. de Oude-Hendriks -
Personeelsvereniging Ministerie van Financiën
Rotary Enschede
Bijzonder wat je afgelopen zondag hebt toegevoegd aan onze nieuwjaarsborrel: scherpe humor, gevoelige gedichten en krachtige tekeningen. Dat alles op een hele bescheiden wijze: aanvoelen wat gewenst is: dat is jou wel toevertrouwd.
Veel dank!

Ingrid, Rotary Enschede
Richard en Ramona
Wie was die mafkees op jullie bruiloft? was een veel gehoorde vraag na ons huwelijks-weekend. "Maar wat kon je om hem lachen, hij kon ook geweldig tekenen en de dingen die hij zei waren eigenlijk best geniaal..." Ook die opmerkingen kregen we te horen. Frank, de mensen hebben van je genoten én wij ook! En dat was nu net de bedoeling. We hadden je niet willen missen. Als we 25 jaar getrouwd zijn boeken we je weer!

Richard en Ramona
De Casserole te Wageningen
De band Ayesha was heel goed, ze hebben zich volledig aangepast aan de situatie op de avond. Doordat frank er ook was liep het 5 gangen diner behoorlijk uit, waardoor we pas heel laat in de gelegenheid waren om uit ons dak te gaan op de muziek. Ontzettend spontane en vriendelijke mensen met een charmante zangeres met een prachtige stem. Ik heb hun gegevens aan velen van collega's doorgegeven. Wie weet in de toekomst. Over frank maar niet te spreken. Nadat hij net op tijd gearriveerd was werd hij na enige achterdocht en afstand van mij collega's al snel opgenomen in de groep. De mensen waren laaiend enthousiast. We hebben op onze feestavonden nog nooit zo'n prettig eigenzinnig gestoord personage meegemaakt. Was heel goed om ons ondernemers goed op de hak te nemen en een losse spontane sfeer te creeren.( je had niks te veel gezegd) Achter het personage, voor ik het zover kan beoordelen is frank volgens mij ook een heel prettig en interresant mens.Kortom het feest was voor iedereen een groot succes en voor ons prettig voor alle genomen moeite. Ik dank je voor al je positieve bijdrage en misschien tot ziens. Stuur je de positieve boodschap door naar frank. heb ik hem beloofd. Met feestelijk groeten, Erik - De Casserole te Wageningen
Bouwbedrijf Staartjes & La Grouw

Het was weer een geslaagd feest afgelopen zaterdag. De mensen waren behoorlijk onder de indruk van Frank Los. Ze hebben van hem genoten, men heeft het er nu nog over. De Compaenen waren ook erg goed, veel complimentjes ook over gehad. De combinatie was precies goed zo.

Hartelijk dank nog voor het goede advies. Het feest was een succes.

Groetjes, Sabine Rotering -

Bouwbedrijf Staartjes & La Grouw b.v.
School voor Techniek Arnhem
Frank kreeg de lachers regelmatig op zijn hand en hij improviseert als de beste. En dan heb ik het nog niet eens over zijn vermogen om prachtige karikaturen te tekenen. Onze complimenten !

met vriendelijke groet, Marcel Peelen -
de School voor Techniek Arnhem
Document 2002
Frank was een doorslaand succes! Dat, in combinatie met het andere entertainment, heeft voor een geweldig avondprogramma gezorgd, met veel tevreden mensen. Het congres overall was erg positief beoordeeld en de opkomst was hoog. Wij blij dus!

Bedankt voor het regelen, en mochten we volgend jaar interesse hebben in ander muzikaal entertainment, dan hoor je van ons!

Mvrgr, Adriana Kegley - Congressecretariaat Document 2002
Aad de Zwart
Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen over het optreden van Frank Los. Als het goed is moet je zijn gage inmiddels ontvangen hebben. Bedankt voor de goede verzorging en ik zal, als er volgend jaar weer een budget is voor een optreden, je site weer bezoeken en of een e-mailtje sturen met wensen en mogelijkheden. Nogmaals bedankt en wellicht tot nader bericht.

Met vriendelijke groet,

Aad de Zwart
Parker Filtration BV
Alles is prima gegaan, iedereen heeft erg genoten van Frank. Hij heeft geweldige portretten gemaakt, wat een energie heeft die man! Jij ook hartelijk bedankt voor de goede zorgen. Misschien tot volgend jaar.

Met vriendelijke groeten,

Monique van 't Sant - PARKER FILTRATION BV
Rova Beheer B.V.
Het feest was erg geslaagd! En dat mede dankzij Frank. Hij was de 'smeerolie' tussen alle losse programmaonderdelen. Heel erg leuk. Onze medewerkers moesten even aan hem wennen, maar daarna vonden ze hem erg gezellig. En zijn tekeningen vielen zeer in de smaak.

Charlotte Tonnaer - Rova Beheer B.V.
Globale kosten

De uiteindelijke kosten hangen af van de speeltijden, de bezetting en de reiskosten. We leveren vaak maatwerk, alles is bespreekbaar.

Uitkoop ex Reiskosten Duiven 0,30 en 9% btw
tekenen 2 x 40 min binnen 2 uur 650,00
tekenen 4 x 40 min binnen 4 uur 750,00
dagprijs visueel notuleren, ca 8 uur 1100,00

* korting particulieren 50,00 ex btw.